Annons

Person anhållen för sprängdåd i Norrköping

Flera fönster förstördes vid explosionen.
Flera fönster förstördes vid explosionen. Foto: Malin Hoelstad

Polisen har anhållit en man i 25-årsåldern misstänkt för inblandning i sprängdådet i Norrköping på onsdagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på onsdagsmorgonen detonerade en sprängladdning i ett flerbostadshus i Hageby i södra Norrköping. Flera personer skadades lindrigt och en fick uppsöka sjukvård.

Nu har en person gripits misstänkt för dådet, bekräftar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Han anhölls på onsdagen.

”Förundersökningsarbetet bedrivs metodiskt. Många förhör är redan genomförda men ytterligare förhör kommer att hållas. Många spår är hittills säkrade för analys av Nationellt forensiskt centrum. En lägenhet är fortfarande avspärrad efter händelsen”, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Karin Sandén vid Åklagarkammaren i Norrköping, i ett pressmeddelande.

En person som bor i fastigheten har enligt en tidigare dom varit medlem i ett mc-gäng. Nätverket misstänks vara inblandat i ett dubbelmord i Norrköping och ett sprängdåd i Linköping förra året.

Åklagarmyndigheten uppger att de inte utesluter koppling till dubbelmordet i Linköping.

”I nuläget kan vi inte utesluta att sprängningen kan ha koppling till dubbelmordet i december, utan vi arbetar brett i den här utredningen”, säger Karin Sandén i pressmeddelandet.

Av Åklagarmyndighetens pressmeddelande framgår inte om den anhållne mannen har en koppling till något mc-nätverk.

SvD har sökt kammaråklagare Karin Sandén.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons