Annons

Kvinna i 30-årsåldern död – sköts på öppen gata

Skottlossning utbröt på måndagsmorgonen i Malmö.
Skottlossning utbröt på måndagsmorgonen i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i 30-årsåldern har avlidit efter en skottlossning på Sergels väg i Malmö.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning utbröt på måndagsmorgonen i Malmö.

Foto: Johan Nilsson/TTBild 1 av 1

Vid klockan 09.58 på måndagsförmiddagen larmades polisen om en skottlossning i centrala Malmö. Tre personer fördes med ambulans till sjukhus.

Vid lunchtid meddelade polisen att en kvinna i 30-årsåldern hade avlidit av sina skador och att anhöriga är underrättade.

Flera medier rapporterar om att kvinnan var i sällskap med en man och ett litet barn. Det vill inte polisen bekräfta. Myndigheten uppger att ytterligare två personer har fått föras till sjukhus, men att de inte är målsägare. Polisen vill inte kommentera om det finns några fler målsägare i fallet.

– Om någon befinner sig på en plats för ett sådant brott är det inte ovanligt att man blir chockad. Så det kan vara att man har slagit sig på något sätt. Men vi har i nuläget ingen annan målsägande, säger Calle Persson på Skånepolisens ledningscentral.

Annons
Annons

Skottlossning utbröt på måndagsmorgonen i Malmö.

Foto: Johan Nilsson/TTBild 1 av 1

Polisen har pratat med flera vittnen. De uppmanar alla som har uppgifter att lämna att höra av sig till 114 14.

– Det finns olika vittnesuppgifter kring det. Vissa säger en sak, den andra något annat. Vilket värde uppgifterna har är för tidigt att avgöra, säger Calle Persson.

I en film som SVT Nyheter publicerat syns hur en svartklädd, maskerad man springer från platsen med ett pistolliknande föremål i handen.

Brottsplatsen har spärrats av och en kriminalteknisk undersökning genomförts. Polisen har förhört en mängd vittnen i området.

– Vi har fortfarande patruller på plats nu på kvällen för att prata med vittnen. Vi har väldigt många pusselbitar, nu handlar det om att få en hel bild, säger Patrick Fors, presstalesperson för polisen i Skåne.

Kvinnans anhöriga är underrättande och polisen utreder om det funnits en hotbild mot henne. Hon var hemmahörande i Malmö.

Efter reklamen visas:
Kvinna skjuten till döds i Malmö

En utbrunnen bil påträffades inte långt från brottsplatsen 45 minuter efter skottlossningen och polisen utreder nu om det finns kopplingar till mordet.

– Vi har vidtagit åtgärder för att se om den skulle vara av intresse, säger Calle Persson.

Pernilla Nordström bor strax intill brottsplatsen. Hon berättar att hon hörde sammanlagt omkring tio skott i två serier med ett par sekunders mellanrum, av vad som lät som samma slags vapen.

– Men det ekar en del här, så det är svårt att säga. Jag gick ner senare och då stod ambulans och polis där, säger hon och fortsätter:

– Det är sällan som något sådant händer i det här området. Folk är ledsna upp upprörda.

SvD:s medarbetare Torbjörn Isacson bor precis i närheten av där kvinnan sköts. Han berättar att han var ute och hörde därför inte skottlossningen:

– När vi kom hem var det avspärrat på gatan och vi fick gå in genom en källardörr. Nu får vi inte lämna huset.

Enligt Torbjörn Isacson är det fullt av poliser på gatan men tomt på folk.

– De som försöker komma förbi avspärrningarna möts av ganska bryska poliser. Det känns som om att även polisen är lite chockade.

Han berättar att han från balkongen kan se hur människor badar på Ribergsborgsstranden bara några hundra meter därifrån.

Skottlossning utbröt på måndagsmorgonen i Malmö.
Skottlossning utbröt på måndagsmorgonen i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons