Annons

Personlig assistent tvingades köpa narkotika

Ett företag som tillhandahåller personlig assistans har anmälts till Ivo sedan de uttalat att det ingår i arbetsuppgifterna att följa med brukare och köpa narkotika. Arkivbild.
Ett företag som tillhandahåller personlig assistans har anmälts till Ivo sedan de uttalat att det ingår i arbetsuppgifterna att följa med brukare och köpa narkotika. Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Under strecket
TT
Publicerad

En personlig assistent tvingades att följa med sin brukare för att köpa narkotika. Företaget som assistenten arbetade för anser att det ingick i arbetsuppgifterna, men Arbetsmiljöverket förbjuder "inköp av narkotika", skriver Kommunalarbetaren.

"Kunden vill åka kl. 02.00 på natten och köpa knark och vill att personlig assistent följer med. Arbetsgivaren påstår att detta ingår i personlig assistents arbetsuppgifter”, skriver skyddsombudet i den anmälan till Arbetsmiljöverket som Kommunalarbetaren har granskat. Arbetsmiljöverket har också anmält företaget till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Arbetsgivaren vill inte kommentera huruvida inköp av narkotika är en acceptabel arbetsuppgift för personliga assistenter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons