Annons

Playoffhjälten riskerar missa VM

Jakob Johansson bärs ut på bår med en korsbandsskada. Troligen missar han VM-slutspelet i sommar.
Jakob Johansson bärs ut på bår med en korsbandsskada. Troligen missar han VM-slutspelet i sommar. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Janne Andersson utesluter inte att korsbandsskadade Jakob Johansson hinner blir frisk till VM.

– Det blir lite snålt, det är inga stora marginaler, men jag hoppas, säger förbundskaptenen.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Mitt i all glädje och stolthet över att landslaget spelar VM i Ryssland till sommaren, skänkte han matchvinnaren från Friends en tanke. Andersson inledde presskonferensen på Hotel Principe di Savoia i Milano med att berätta att främre korsbandet i Johanssons ena knä är av.

– Jättetråkigt för Jakob. Den största hyllningen vi hade var faktiskt till Jakob vid maten när vi tog en gemensam skål för den gode Jakob. Synd om honom. Jag lider med honom.

Är han borta från VM?

– Man brukar säga att en korsbandsskada tar sex månader. Det kan gå lite snabbare, det kan ta lite längre tid. Man ska inte utgå från att han är borta, man kan alltid hoppas. Men om man lägger ett halvår från nu är vi framme i mitten av maj, ungefär när vi ska ta ut VM-truppen. Jag hoppas på en snabb och bra rehab, säger Andersson.

Det är långt till VM men i dagsläget står landslaget utan Johansson och med en Albin Ekdal som har ständiga skadeproblem. Två centrala mittfältare som bidragit starkt till att Sverige nådde slutspelet. Ekdal har i omgångar pratat om att han bör göra ett uppehåll för att komma tillrätta med främst sina ryggproblem.

– Jag kan inte mer än prata med Albin när han är här. Han tillhör en klubb där han har sitt dagliga värv och dom (Hamburg) vill också att han ska bli frisk. Men det är klart att det har varit ett hattande fram och tillbaka för hans del.

– Jag hoppas att det blir en rejäl rehab. Under hela hösten har det varit in och ut. Utifrån mitt egoistiska landslagsperspektiv hoppas jag att han får en återhämtningsperiod, men jag har också respekt för klubbens tänk.

– Egentligen är det svårt för mig att ha några synpunkter, mer än att hoppas att han blir bra. Albin är en jätteviktig spelare för oss. Det han har presterat, trots sina skadeproblem, är makalöst bra. Tänk om han kunde få ett jättebra halvår. Det skulle vara bra för honom och för oss, säger Janne Andersson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons