Annons

Podd: Orrenius om IS-barnen

PODD | 15 april. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras de IS-barn som befinner sig i syriska läger och om huruvida de borde komma hem till Sverige, och i så fall på vilket sätt. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras de IS-barn som befinner sig i syriska läger och om huruvida de borde komma hem till Sverige, och i så fall på vilket sätt. Reportaget som DN:s Niklas Orrenius publicerade i lördags med bilder av Lotta Härdelin har sänt chockvågor genom svenska folket. I centrum för den efterföljande debatten har frågan om hur den svenska regeringen nu ska agera för att få hem barnen.

I sin ingress skrev DN följande: “Mohammed Skråmo är en av femton svenska ettåringar som är fast i norra Syrien. Totalt lever 64 svenska barn instängda i läger under svåra förhållanden. Föräldrarna reste till Syrien för att ansluta sig till terrorsekten IS. Nu är de flesta pappor döda”.

Hur är situationen i lägren? Varför får barnen inte mat, och vad händer egentligen i regeringskansliet? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten och Olof Ehrenkrona tillsammans med författaren till reportaget, Niklas Orrenius som är med på länk från Malmö samt Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet.

Vi ber om ursäkt för den på grund av tekniska problem bristande ljudkvalitén i detta avsnitt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons