Annons

Podd: Högersväng för Socialdemokraterna

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

25 mars. I dagens avsnitt av ledarredaktionen diskuteras Socialdemokraterna. Var är de på väg och varför är Daniel Suhonen arg på Stig-Björn Ljunggren? Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

Är Socialdemokraterna på väg vänsterut, högerut eller bakåt? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten och Olof Ehrenkrona tillsammans med Daniel Swedin, ledarskribent på Aftonbladet, och Stig-Björn Ljunggren, s-märkt debattör och statsvetare.

Olof Ehrenkrona konstaterar att socialdemokratin i en kräftgång är på väg bakåt. Man tvingas hela tiden retirera bort från gamla positioner eftersom att det socialdemokratiska välfärdsprojektet inte fungerar särskilt väl i framtiden.

Stig-Björn Ljunggren menar däremot att socialdemokratin är på väg högerut och konstaterar att det går att se i regeringssamarbetet där man bland annat är villiga att förändra position i frågor som exempelvis hyressättning och anställningstrygghet. Däremot menar Stig-Björn att partiorganisationen går mer vänsterut.

Daniel Swedin håller med och konstaterar att när man frågar folk vad Socialdemokraterna är så svarar man “regeringspartiet.” Den nuvarande regeringen har gått med på att driva politik som är mer höger än vad någon annan tidigare regering har gjort.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons