Annons

Podd: Svart vecka på borgerlighetens börs

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 10 maj. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras vad som händer mellan partierna i den forna Alliansen. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras vad som händer mellan partierna i den forna alliansen egentligen såhär dryga två veckor innan Europaparlamentsvalet. Det har varit oerhört hårda ord här i veckan, framför allt mellan Centerpartiet och Kristdemokraterna. Samma dag som riksdagsdebatten skrev Fredrick Federley en debattartikel i Aftonbladet där han gick till hårt angrepp mot Kristdemokraterna och skrev följande:

“I Sverige har Sverigedemokraterna under år drivit på för nationalism, isolering och högerpopulism. Men att även KD skulle börja gå den vägen, det är inte det KD jag känner igen. Nu öppnar man dörrar som tidigare varit stängda. Nu tvekar man i valet mellan liberala värderingar och diktaturfasoner.”

Det här har gett svallvågor och i SVT och Sveriges Radio har Kristdemokrater drabbat samman med Federley. Kristdemokraternas policychef Johan Ingerö mötte honom i radio där han sade “Jag har varit med ganska länge i politiken. Inte från våra argaste fiender i extremvänstern har jag läst något liknande.”

Hur ska man tolka den här konflikten egentligen? Och vad gör det med möjligheten för Centerpartiet och Liberalerna att vända hemåt igen? Det reder ledarsidans Lydia Wålsten, Tove Lifvendahl och Olof Ehrenkrona ut tillsammans med Svend Dahl, politisk chef på Liberala Nyhetsbyrån.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons