Annons

Polischef: ”Alla terrorister är döda eller gripna”

Polis utanför en kyrka i Negombo där oroligheter brutit ut.
Polis utanför en kyrka i Negombo där oroligheter brutit ut. Foto: STR / AFP
Mimmi Nilsson / Omni
Publicerad

Alla terrorister som planerat och utfört attackerna i Sri Lanka på påskdagen har dödats eller gripits. Det säger landets polischef Chandana Wickramaratne i ett uttalande, rapporterar AFP.

Han uppger även att två bombexperter har dödats och att polisen beslagtagit explosiva ämnen som lagrats för framtida attacker.

Den lokala terrorgruppen National Thowheeth Jama'ath (NTJ) har pekats ut som skyldiga, men även IS stänger sig ligga bakom dådet. Enligt polisens talesperson Ruwan Gunasekera har totalt 73 personer gripits.

Annons
Wickramaratne utnämndes till polischef efter att den tidigare polischefen fått sluta afp.omni.se Skolorna på Sri Lanka öppnade i går efter att ha varit stängda i två veckor afp.omni.se I Negombo har oroligheter brutit ut washingtonpost.com Terrordåden har lett till oro för att muslimer kan bli måltavlor för folklig ilska (5 maj) reuters.com Stark militär närvaro på hotell i Colombo afp.omni.se Två av markägarna till området där lägret hittats har gripits (5 maj) reuters.com Polisen har utlyst en vapenamnesti i två dagar (4 maj) afp.omni.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons