Annons

Tio av dödsoffren i lastbilen var tonåringar

Nguyen Thanh Le håller i sin mobil för att visa ett foto på sin son Nguyen Van Hung. Han var en av de döda tonåringarna som hittades i lastbilen i Grays i England.
Nguyen Thanh Le håller i sin mobil för att visa ett foto på sin son Nguyen Van Hung. Han var en av de döda tonåringarna som hittades i lastbilen i Grays i England. Foto: Hau Dinh / TT NYHETSBYRÅN

Brittisk polis har släppt namnen på 39 offren som hittades nedkylda till döds i en lastbil utanför London för tre veckor sedan Tio av offren var tonåringar – de yngsta av dem var två 15-åringar, rapporterar Sky News.

Under strecket
SvD, Omni
Publicerad

De flesta offren var mellan 20 och 30 år. Det äldsta offret var 44 år. Polisen har tidigare gått ut med att alla offer kommer från Vietnam och att åtta av dem var kvinnor.

Polisen meddelar också att de pågår diskussioner mellan England och Vietnam om att skicka tillbaka offren till Vietnam.

Offren har identifierats med hjälp av dna, fingeravtryck, dokumentation om tänderna, tatueringar och ärr.

SvD har tidigare rapporterat om den 26-åriga vietnamesiskan Pham Thi Tra My som ska ha larmat sina föräldrar inifrån lastbilen. Hennes namn finns nu överst på polisens lista av identifierade.

Onsdagen den 22 oktober ska familjen ha fått ett desperat meddelande från henne, enligt New York Times, The Guardian och Sky News. Enligt The Guardian ska meddelandet ha skickats fyra timmar innan ambulanspersonalen hittade containern.

26-åriga Pham Thi Tra My ska då ha skrivit:

”Jag är ledsen mamma, min resa utomlands lyckades inte.”

”Mamma, jag älskar dig och pappa så mycket! Jag dör för jag kan inte andas.”

Det blev hennes sista meddelande till familjen.

Många av offren kom från samma platser: Ha Tinh, Nghe An, Quang Binh, Hai Duong, Hai Phong, Dien Chau och Thua Tien Hue.

”Det har varit en otroligt viktig process och vårt team har jobbat hårt med att kunna ge svar åt de anhöriga, som varit oroade över att deras älskade kan ha varit bland dem vars tragiska resa slutade vid vår kust,” uppger polisen Tim Smith som har det övergripande ansvaret för utredningen.

Enligt pressmeddelandet har de anhöriga informerats.

”Vi har prioriterat att identifiera offren, bevara deras värdighet och att stötta offrens familjer och vänner”, uppger Smith.

Enligt polisen kom lastbilen från den belgiska hamnen Zeebrugge till Grays i Essex i England.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons