Annons

Polisen stoppar stora fester i Oslo

Det är nollningstider i Norge och nya studenter festar med sina faddrar. Under natten mot onsdagen stoppade polisen flera fester.
Det är nollningstider i Norge och nya studenter festar med sina faddrar. Under natten mot onsdagen stoppade polisen flera fester. Foto: Fredrik Hagen/AP/TT

Polisen i Oslo har stoppat flera fester i Oslo då studenter har ignorerat coronarestriktioner och samlats i stora grupper i parker.

Under strecket
TT
Publicerad

Det är nollningstider för studenter i Norge och Oslopolisen har upplöst flera stora fester som hållits i parker. Innan festdeltagarna lämnat platsen har de tvingats städa upp efter sig.

Det har varit studentfester på flera håll i landet flera dagar i rad. Natt mot onsdagen har Oslopolisen har fått larm om minst 20 fester på olika adresser.

– Det tar av våra resurser. Det är inte bara en som ringer per adress heller, telefonen slutar inte ringa. Det är mycket mer än en vanlig vecka, säger Andre Kråkenes vid polisen.

Kommunalrådet Raymond Johansen har hotat med böter för drickande på allmän plats, eller att helt enkelt blåsa av den så kallade fadderveckan om situationen inte förbättras.

Curt Rice, rektor vid universitetet Oslomet, har reagerat på studentfestandet.

– Det är inte smart att samlas i stora grupper, och det blir ännu svårare att respektera avståndskrav när man dricker. Jag skulle önska att studenterna hittade andra sätt att markera terminsstarten på, säger han.

Efter reklamen visas:
Polisen stoppar stora fester i Oslo
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons