Annons

Inget gift bakom sjukdomsfall i Salisbury

Polisen spärrade av området utanför restaurangen Zizzi i mars när den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal hittades förgiftade av nervgiftet novitjok. Arkivbild.
Polisen spärrade av området utanför restaurangen Zizzi i mars när den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal hittades förgiftade av nervgiftet novitjok. Arkivbild. Foto: Matt Dunham/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

En man i 30-årsåldern som insjuknade i Salisbury i Storbritannien i närheten av den restaurang där den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal hittades förgiftade av nervgiftet novitjok ledde till en stor polisinsats.

Men efter två timmar meddelade polisen på Twitter att mannen inte är allvarligt sjuk och att det inte finns risk att någon ur allmänheten ska skadas.

Inledningsvis bad polisen människor att undvika området.

"Med tanke på den pågående händelsen i Salisbury och i Amesbury vidtar vi omfattande säkerhetsåtgärder för att försäkra att allmänheten ska vara i säkerhet", skrev polisen i Salisbury på Twitter.

Även i staden Amesbury, inte långt från Salisbury, har en man och en kvinna utsatts för giftet. Kvinnan avled och mannen fick livshotande skador. Mannen har dock gradvis blivit bättre och hans tillstånd beskrivs inte längre som kritiskt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons