Dollarsedlarna haglar över Stormy Daniels när hon uppträder på strippklubben i Nashville. Några månader senare får porrstjärnan motta hedersutmärkelsen ”Key to the City” of West Hollywood.
Dollarsedlarna haglar över Stormy Daniels när hon uppträder på strippklubben i Nashville. Några månader senare får porrstjärnan motta hedersutmärkelsen ”Key to the City” of West Hollywood. Foto: Anne Alling och Sheri Determan/IBL

Efter Trump – dollar regnar över porrstjärnan

Stormy Daniels-skandalen har inget med metoo att göra, intygar hon för SvD efter ännu ett succéartat framträdande, i Nashville. Trumps kärnväljare har inte vänt honom ryggen till följd av affären. USA:s kristna höger talar om förlåtelse. Samtidigt når porrstjärnans karriär nya höjder.

Uppdaterad
Publicerad

Makt och pengar. Mannen är miljardär och det har alltid funnits kvinnor som har tagit av sig kläderna för honom.

NASHVILLE, TENNESSEE ”Mina damer och herrar. Håll i er ordentligt för nu blåser snart stormen. Gör er redo för den prisvinnande vuxen-filmstjärnan som medverkat i över 150 porrfilmer och som är ny etta på Pornhub.com. Vill ni se tuttar så kasta upp era pengar på scen, för här kommer 130 000 dollar-porrstjärnan som Trumpar dem alla. Stormyyyy Daniels!”

Biljettpriserna är dubbelt så höga som vanligt och luften tung av svett i den överfulla strippklubben Deja Vu. Vi befinner oss i den republikanska delstaten Tennessee, där den 39-åriga blondinen Stormy Daniels kommer in på scen likt en boxare, med ansiktet dolt under luvan på en röd paljettkappa. Under skymtar en svart lackkorsett och en vit tyrolerkjol. Hon flankeras av tre extremt bredaxlade män och ur högtalarna hörs ”Sam the Sham and the Pharaohs” erotiska tolkning av Den lilla rödluvan.

Medan historien om den förklädda vargen berättas klipps ljudbitar in från den högaktuella nyhetsbevakningen av porrstjärnans affär med president Trump.

1/5

Stormy Daniels framträder på en herrklubb i Tennessee.

Foto: Anne Alling
2/5

Stormy Daniels med sin advokat Michael Avenatti.

Foto: Craig Ruttle/AP
3/5

Stormy Daniels framträder på en herrklubb i Tennessee.

Foto: Anne Alling
4/5

USA:s kristna höger ger Trump sitt stöd.

Foto: Anne Alling
5/5

Stormy Daniels framträder på en herrklubb i Tennessee.

Foto: Anne Alling

”USA, USA, USA!” skanderar publiken medan de kastar sedlar upp mot den leende kvinnan, som tagit tag i stripteasestången och börjat dansa. I takt med att kläderna faller så tilltar dollarregnet.

Stormy svarar med att blinka med ena ögat och ge en slängkyss, eller med att skaka på de glänsande silikonbrösten där sedlarna klistrar sig fast. En assistent i neonfärgad spandexdräkt får allt svårare att hinna med att sopa ner sedlarna från scenen i de många stora plasthinkarna.

Annons

Framför scenkanten njuter 45-årige Wayne av showen, iförd en mörkblå Trump-tröja. Han har följt mediebevakningen av porrskådespelerskans stämning mot presidenten, precis som 22 miljoner andra amerikaner gjorde när Stormy – som en gång döptes till Stephanie Clifford – berättade detaljer om affären på nationell tv. Enligt egen utsago utspelade det hela sig 2006 och hon fick så småningom 130 000 dollar för att hålla tyst om saken.

Trumps påstådda otrohet har inte förändrat Waynes stöd för presidenten.

– Jag kan garantera dig att det har hänt förr. Bill Clinton, John F. Kennedy. Förstår du vad jag menar? Makt och pengar. Mannen är miljardär och det har alltid funnits kvinnor som har tagit av sig kläderna för honom. Jag skyller inte på honom, ropar Wayne för att överrösta musiken och hänvisar till de två tidigare presidenternas affärer med exempelvis Monica Lewinsky och Marilyn Monroe.

Efter reklamen visas:
Se Daniels pressträff utanför rätten
Stormy Daniels deltar i NBC:s show Saturday Night Live i början av maj.
Stormy Daniels deltar i NBC:s show Saturday Night Live i början av maj. Foto: Will Heath/AP
Annons

Stormy-skandalen bröt ut för ett par månader sedan. Då stämde Daniels president Trump för att få lov att bryta tysthetsavtalet värt 130 000 dollar som hon säger sig ha ingått med Trump veckan före valet 2016 för att hålla deras affär hemlig. Stormy gick med på avtalet, men det var enbart Trumps advokat och inte presidenten själv som skrev under. Stormy Daniels anser därför nu att överenskommelsen är ogiltig.

Dessutom kan pengarna, som betalades ut av Trumps advokat Michael Cohen, enligt juridiska experter vara ett olagligt kampanjbidrag. Det är möjligt att bevisen för det är säkrade eftersom FBI gjorde en räd mot Cohens kontor och hotellrum förra månaden. Enligt flera medier beslagtogs just dokument med anknytning till Stormy Daniels-betalningen.

Väldigt många tror att det här handlar om sexuella trakasserier och hashtaggar mig med metoo, men det här har inget med metoo att göra.

Stormys advokat Michael Avenatti har lagt till ännu en punkt i stämningansökan mot presidenten. Denna gång för ärekränkning i samband med en annan av Trumps tweets, där presidenten beskyller Avenatti och Daniels för att genomföra ett ”svindleri”, eftersom de offentliggjort en teckning av en man de hävdar ska ha hotat Stormy till livet för att hålla tyst om affären.

Annons

Trump har nekat till alla anklagelser och säger att han inte har haft en intim relation med porrstjärnan. Han kände inte till tysthetsavtalet eller var de 130 000 kom från. Men saken tog en dramatisk vändning sedan Trump nyligen ändrade sin utsaga och nu medger att han har ersatt Cohen för de pengar advokaten lade ut.

I tre tweets skriver presidenten att överföringen var en ”månatlig tillbakabetalning” och understryker att pengarna varken kom från kampanjkassan eller hade något med valkampanjen att göra. Det rör sig om att ”ett väldigt vanligt avtal bland kändisar och rika människor”. Trump förnekar fortfarande affären och menar att avtalet ingicks för att ”stoppa de falska och utpressande beskyllningarna”.

Att Trump ändrat sig har satt ny fart på diskussionen om det finns en rättslig grund för att dra presidenten inför domstol. Dessutom fortsätter oron för att Trump kommer att försöka avskeda den särskilde åklagaren Robert Mueller, som är den som ska ha uppmärksammat FBI om Cohen.

Efter reklamen visas:
"Det vore synd om något hände hennes mamma"

Men medan skandalen blir allt större för presidenten har den gett Stormy Daniels karriär ett rejält lyft. Hennes kalender är fullbokad med shower året ut, berättar hennes manager Jonathan Morgan på telefon från Los Angeles. Han är nedringd av medier som vill ha en kommentar från stjärnan, men så länge rättsaken pågår, ger Stormy inga intervjuer.

Annons

Det viktigaste för mig är att visa att jag inte är ett offer.

På strippklubben i Nashville lyckas vi ändå få en kommentar av Clifford efter föreställningen, där gästerna trampar varandra på tårna i kön för att få en autograf och ett möte med stjärnan. En plats i kön kostar 10 dollar och ett foto ytterligare 20.

– Det viktigaste för mig är att visa att jag inte är ett offer, säger hon.

– Jag hade inga problem med det jag gjort förrän de hotade mig. Förrän de började sprida rykten och jag inte kunde försvara mig. Väldigt många tror att det här handlar om sexuella trakasserier och hashtaggar mig med metoo, men det här har inget med metoo att göra.

1/3

Trumps tidigare advokat Michael Cohen som utreds av FBI.

Foto: Richard Drew/AP
2/3

Stormy Daniels.

Foto: Heidi Gutman/AP
3/3

Trumps nyanställda advokat Rudy Giuliani, tidigare borgmästare i New York.

Foto: Evan Vucci/AP

Stormy berättar att hon får tusentals meddelanden från sin växande fanskara varje dag. Hon håller på att spela in en ny film och hon är den här månaden på omslaget till den populära porrtidningen Penthouse – naken med den amerikanska flaggan draperad runt sig.

Men trots att skandalen får extremt mycket uppmärksamhet i amerikanska medier så finns det än så länge inga tecken på att stödet för presidenten bland hans kärnväljare har förändrats. 89 procent av republikanerna är nöjda med presidenten, enligt den senaste mätningen från Gallup. En något högre siffra än veckorna innan Stormy Daniels detaljerat berättade om affären i nationell tv.

Annons

De flesta väljer fel väg. De väljer den enkla och politiskt korrekta vägen, men den leder till destruktion. Det finns en svårare och mer utmanande väg, och den är den rätta.

Bland väckelsekristna, ”evangelicals”, en viktig grupp för Trump, och en som skulle kunna vara särskilt känslig för en politisk ledares eskapader, syns det inte heller något fall i popularitet. Enligt en mätning av nättidningen Politico och analysfirman Morning Consult, så är den djupt kristna väljarkårens stöd på 80 procent för Trump oförändrat.

Här i konservativa Tennessee, i USA:s bibelbälte, har det kristna samfundet inte intresserat sig för Stormy Daniels. Strippklubben Deja Vu ligger ovanför en stor kyrka och Stormy berättar att hon innan showen hört rykten om att kyrkan planerade en demonstration mot henne. Men ingen kom, och förutom ett par arga meddelanden på Twitter har porrstjärnan inte hört av den kristna högern.

På en frisersalong lite utanför Nashville sitter den kristna countrysångerskan och Trumpväljaren Debby. Hon får håret klippt av Jessica, som också beskriver sig själv som väckelsekristen. Ingen av dem följer Stormyaffären och båda två har skruvat ner sin mediekonsumtion kraftigt det senaste året, eftersom de menar att rapporteringen har gått helt överstyr. 51-åriga Debby är inte förtjust i allt som presidenten gör, men hon ser honom som en garanti för en solid, republikansk politik.

Annons

– Trump var väldigt rättfram under valkampanjen och jag tror att alla visste att han skulle skapa en massa tumult, eftersom han inte har något filter. Trump är ingen karriärpolitiker och det var det som jag tyckte var så uppfriskande. Jag röstade på honom för att han står för basala republikanska värderingar som motstånd till abort.

1/2

Stormy Daniels med en livvakt vid ett besök i Pittsburgh, Pennsylvania.

Foto: Stephanie Strasburg/AP
2/2

Stormy Daniels med sin advokat Michael Avenatti.

Foto: Mary Altaffer/AP

Kvinnorna nickar igenkännande när vi pratar om att det evangeliska samfundet fortsätter att stödja Trump.

– Om Trump ska förlora stödet från sin kristna väljare, måste han erkänna att han är direkt ondsint i sin avsikt. Att han är medvetet rasistisk, eller att han medvetet nedvärderar kvinnor. I det kristna samfundet anser de flesta att hans avsikt är annorlunda än de ord han väljer och att han ändrat sig och därmed kan förlåtas för saker han gjort i sitt förflutna, säger Jessica.

De två vita sydstatskvinnorna känner varandra från kyrkan Grace Chaplin i Franklin, fyra mil söder om Nashville. En av regionens största, känd för sina konservativa värderingar. Vid söndagens gudstjänst uppmanar prästen församlingen att hålla fast vid sin övertygelse, även när det är jobbigt.

Annons

– De flesta väljer fel väg. De väljer den enkla och politiskt korrekta vägen, men den leder till destruktion. Det finns en svårare och mer utmanande väg, och den är den rätta, säger prästen. Klädd i skogshuggarskjorta, jeans och cowboystövlar passar han perfekt in bland Tennessees vita republikanska majoritet, där rätten att bära vapen hålls högt. Ett stort antal beväpnade vakter i taktiska kläder och headset är placerade runt om salen och ute på parkeringsplatsen bland de tusentals kyrkobesökarna.

Hon kommer att få en fantastisk karriär efter det här. En så duktig affärskvinna!

Enligt en undersökning gjord av tankesmedjan Public Religion Research Institute (PRRI) ökade andelen vita väckelsekristna som anser att personer som blivit valda till ett offentligt ämbete ”som begår en omoralisk handling i privatlivet, fortfarande kan uppföra sig etiskt och uppfylla sina plikter i det offentliga”, från 30 procent i juni 2011 till 72 procent i oktober 2016.

Rapportens slutsats är att den grupp väljare som på 1990-talet reagerade starkt på Bill Clintons affär med Monica Lewinsky i långt högre grad ser genom fingrarna på Trumps moraliska tillkortakommanden.

Annons

– För en grupp som har utmärkt sig som ”värderingsväljare” så är det ett rätt anmärkningsvärt steg, konstaterar chefen för PRRI, Robert P. Jones.

Dessutom är det enligt rapporten en allmän uppfattning bland evangeliska väljare att Trump först nyligen blivit frälst och därför inte bör anklagas för sina tidigare gärningar.

Den 19 juni ska presidenten träffa evangeliska ledare på Trump International Hotel i Washington. Mötet offentliggjordes veckan efter Stormy Daniels tv-intervju och skulle kunna se ut som ett krismöte orsakat av skandalen. Men enligt anonyma uppgifter till public service-radion NPR från flera av de kristna ledarna är det ännu inte bestämt om Stormy Daniels ska tas upp. Det ska talas ”strategi inför mellanårsvalet” i höst enligt NPR:s uppgifter.

Tillbaka på strippklubben i Nashville kulminerar entusiasmen bland publiken när Stormy Daniels under sin andra show häller stearin på sin nakna kropp. Därefter följer ett regn av röda, vita och blå ballonger, medan storskärmen på väggen spelar rekryteringsvideor för militären.

– Hade det inte varit för Trump hade hon bara varit en 40-årig kvinna som folk rynkade på näsan åt när hon tog av sig kläderna, säger flickan i garderoben som ändå erkänner att stjärnan levt upp till förväntningarna i och med det stora publikintresset.

Det 28-åriga affärsbiträdet Heather, ett övertygat Stormy-fan som är på plats för att få sin favorit-DVD och Trumpkeps signerade, är imponerad av skådespelerskan:

– Hon kommer att få en fantastisk karriär efter det här. En så duktig affärskvinna!

När kvällens andra föreställning är över lämnar Heather nöjt klubben. På kepsen har Stormy gjort ett kryss över ”Great” i Trumps slogan och omformulerat det till sin egen: ”Make America Horny Again”.

Stormy Daniels framträder på en herrklubb i Tennessee.

Foto: Anne AllingBild 1 av 11

Stormy Daniels med sin advokat Michael Avenatti.

Foto: Craig Ruttle/APBild 2 av 11

Stormy Daniels framträder på en herrklubb i Tennessee.

Foto: Anne AllingBild 3 av 11

USA:s kristna höger ger Trump sitt stöd.

Foto: Anne AllingBild 4 av 11

Stormy Daniels framträder på en herrklubb i Tennessee.

Foto: Anne AllingBild 5 av 11

Stormy Daniels deltar i NBC:s show Saturday Night Live i början av maj.

Foto: Will Heath/APBild 6 av 11

Trumps tidigare advokat Michael Cohen som utreds av FBI.

Foto: Richard Drew/APBild 7 av 11

Stormy Daniels.

Foto: Heidi Gutman/APBild 8 av 11

Trumps nyanställda advokat Rudy Giuliani, tidigare borgmästare i New York.

Foto: Evan Vucci/APBild 9 av 11

Stormy Daniels med en livvakt vid ett besök i Pittsburgh, Pennsylvania.

Foto: Stephanie Strasburg/APBild 10 av 11

Stormy Daniels med sin advokat Michael Avenatti.

Foto: Mary Altaffer/APBild 11 av 11