X
Annons
X

Putin bland amerikanska presidentporträtt

Vladimir Putins porträtt hamnade där Donald Trumps borde ha stått. Arkivbild.
Vladimir Putins porträtt hamnade där Donald Trumps borde ha stått. Arkivbild. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Besökare av ett galleri med presidentporträtt i Denver i USA överraskades i förra veckan av en bild föreställande Vladimir Putin, mitt bland de amerikanska ex-presidenterna.

I Colorado State Capitol, som är delstatens Colorados regeringsbyggnad, finns en utställning med porträtt av amerikanska presidenter. Och bredvid målningar föreställande George W Bush och Barack Obama återfanns ett porträtt av den ryske presidenten.

Den lokale politikern Steve Fenberg kallar tilltaget #putinpotus på Twitter.

Annons
X

Enligt den organisation som finansierar porträtten hade bilden placerats där av en anonym skämtare och den upptäcktes under en rundvandring, rapporterar CNN.

Porträttet av den ryske presidenten kunde ställas där eftersom platsen som skulle prydas av Donald Trumps ansikte gapade tom. Detta eftersom man inte lyckats samla in de 10 000 dollar som krävs för att få dit ett portätt av den nuvarande presidenten.

Före incidenten med Putinporträttet hade organisationen enligt egen uppgift inte fått in ett öre, men sedan nyheten om tavelkuppen spridit sig i helgen kom två donationer om sammanlagt 45 dollar.

Stäng

SvD Världen - omvärldens viktigaste händelser direkt i din mejlkorg

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Läs även

  Annons
  X
  Annons
  X

  Vladimir Putins porträtt hamnade där Donald Trumps borde ha stått. Arkivbild.

  Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X