Annons

Zelenskyj och Putin samtalade

Rysslands president Vladimir Putin talade på telefon med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på söndagen. På bilden inspekterar Putin ryska krigsskepp på söndagen.
Rysslands president Vladimir Putin talade på telefon med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på söndagen. På bilden inspekterar Putin ryska krigsskepp på söndagen. Foto: Alexei Druzhinin/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas ledare Volodymyr Zelenskyj diskuterade konflikten i östra Ukraina i en telefonkonversation på söndagen. Samtalet rörde det eldupphör som ska träda i kraft på måndagen.

Samtalet bekräftas av de båda presidenternas kanslier. Kreml säger att Putin poängterat att Ukrainas beslut att hålla regionalval 2020 går emot den fredsuppgörelse som slöts i Minsk.

Zelenskyjs kansli sade i sin tur från Kiev att Moskva måste göra mer för att ukrainska medborgare som hålls fängslade i östra Ukraina, Krim, och i Ryssland släpps.

Konflikten i östra Ukraina bröt ut 2014. Ryssland annekterade Krimhalvön och Sevastopol samma år, en annektering som fördöms av omvärlden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons