Annons

Israeliska flyganfall efter raketer från Gaza

Israeliska soldater sköt ihjäl en man vid Gazastängslet, varpå raketer avfyrades mot israeliskt territorium. Arkivbild på soldater stationerade vid stängslet, tagen i ett annat sammanhang.
Israeliska soldater sköt ihjäl en man vid Gazastängslet, varpå raketer avfyrades mot israeliskt territorium. Arkivbild på soldater stationerade vid stängslet, tagen i ett annat sammanhang. Foto: Tsafrir Abayov/AP/TT

Israel har bombat mål som tillhör en väpnad islamistgrupp på Gazaremsan.

Detta till följd av raketanfall mot israeliskt territorium, som föregicks av att israeliska soldater skjutit ihjäl en man vid Gazas gränsstängsel.

Under strecket
TT
Publicerad

20 projektiler avfyrades mot Israel och tio av dem förstördes av landets luftvärn, enligt den israeliska militären. Det finns inga uppgifter om skadade.

Tidigare hade israeliska soldater öppnat eld mot två palestinier vid gränsstängslet till Gaza och dödat en av dem. Enligt Israels militär höll de två männen på att placera ut en sprängladdning vid stängslet.

Den väpnade palestinska gruppen Islamiska jihad säger att den dödade mannen var en av dess medlemmar.

Enligt palestinska uppgifter blev ytterligare två personer skjutna och skadade när en grupp försökte hämta den döda kroppen vid stängslet.

Den lyftes senare upp av en israelisk, militär bulldozer och fördes bort. Bilder som visar hur kroppen dinglar från en grävskopa har väckt vrede på den palestinska sidan, där myndigheterna beskriver det som en brutal kränkning.

Den israeliska militären meddelar att den utförde flyganfall på söndagskvällen, mot mål som tillhör Islamiska jihad både på den palestinska Gazaremsan och i Syrien. Fyra personer skadades, enligt palestinska vårdmyndigheter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons