Annons

Rasistiska inlägg publicerade på SD-sida

Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson beskriver händelsen som ett "totalt haveri". Arkivbild.
Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson beskriver händelsen som ett "totalt haveri". Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Flera rasistiska inlägg har postats på Sverigedemokraternas lokala Facebooksida i Härnösand, rapporterar A llehanda.se. Sidan administreras delvis av partiets riksorganisation och partiets lokala ordförande har inte haft någon administratörsroll för sidan.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson säger till tidningen att riksorganisationen omöjligt kan ha koll på allt som dagligen postas på de lokala Facebooksidorna.

– Det vi kunnat konstatera är att inläggen inte har gjorts av en person som är medlem i vårt parti och, vad vi kan se, aldrig har varit det. Vi kommer att titta mer på vad som har hänt under morgondagen, säger han till Allehanda.

Henrik Gustafsson beskriver händelsen som ett "totalt haveri" och att åsikterna som förts fram är "extremt uppseendeväckande" och något partiet inte vill förknippas med. Det är oklart hur personen som postat inläggen beviljats tillgång till Facebooksidan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons