Annons

Rebellerna i Jemen intensifierar anfallen

Kriget i Jemen har pågått i flera år. Arkivbild.
Kriget i Jemen har pågått i flera år. Arkivbild. Foto: Hani Mohammed/AP/TT

De jemenitiska Huthirebellernas robot- och drönarattacker mot Saudiarabien har ökat de senaste dagarna och under onsdagen säger sig saudierna ha skjutit ner en av rebellernas drönare.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Det saudiska luftförsvarets nedskjutning av drönaren ska enligt Saudiarabiens ambassad i USA ha skett i provinsen Najran, nära gränsen till Jemen. Tidigare hade de Iranstödda rebellernas tv-kanal al-Masirah rapporterat att en drönarattack genomförts mot flygplatsen i Najran och att hangarer med två flygplan var målet. Inga uppgifter om skador, varken på människor eller på materiel, finns.

I tisdags träffade en av drönarna en vapendepå på samma flygplats vilket utlöste en brand, enligt rebellerna.

Den saudiskledda militära alliansen som strider i Jemen säger att den oskadliggjorde en robot på väg mot Mecka i Saudiarabien i måndags, något som rebellerna förnekar att de ligger bakom.

Parterna har nyligen återupptagit striderna kring hamnstaden al-Hudaydah (Hodeida) i Jemen, trots att en överenskommelse om eldupphör där slöts under samtalen i Sverige i december.

De senaste attackerna sammanfaller med de ökade spänningarna mellan Iran och de USA-allierade staterna vid Persiska viken efter att fyra fartyg utanför Förenade arabemiratens kust utsatts för sabotage.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons