Annons

Daniel Schatz:Rensa upp i myndighetsdjungeln

Dags för en mer effektiv hushållning med svenska skattemedel.
Dags för en mer effektiv hushållning med svenska skattemedel. Foto: Ulf Palm/TT
Under strecket
Publicerad

Nämnden för hemslöjdsfrågor. Nämnden för styrelserepresentationsfrågor. Statens medieråd. Bokföringsnämnden. Enligt en rapport från statskontoret (14/6) finns 347 myndigheter i Sverige.

Nämnden för hemslöjdsfrågor har en årsbudget på 11,5 miljoner kronor (2016) för att ”stärka förnyelsen och utvecklingen av hemslöjden”. En viktig del av arbetet har varit utbildandet av hemslöjdskonsulenter, däribland rikskonsulenten i knyppling som jobbat i Föreningen Svenska Spetsar i Vadstena.

Myndigheten, med kontor på Södermalm, bjuder för övrigt in till det skattefinansierade seminariet ”Vävstolar, flyers och stridsvagnar” den 26 augusti, där föreläsare lyfter frågan ”ur olika perspektiv och infallsvinklar”.

Samtidigt ägnar Bokföringsnämnden dagarna åt att publicera informationsmaterial om årsredovisnings- och bokföringslagen i fashionabla lokaler invid Stureplan.

Trots att åtskilliga regeringar haft som målsättning att rensa upp i myndighetsdjungeln har lite hänt. Man borde möjligen ta upp knypplingen i väntan på en mer effektiv hushållning av våra skattemedel.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons