Annons

Res med gott samvete

Kap Verde ligger utanför Senegals kust.
Kap Verde ligger utanför Senegals kust. Foto: Colourbox

Nu har det blivit enklare att resa med gott samvete. Organisationen Ethical Travel presenterade nyligen sin lista över utvecklingsvärldens mest framåttänkande länder inom områden som mänskliga rättigheter, välfärdsfrågor och miljö.

Under strecket
Publicerad

**Toppar listan gör **surfparadiset Kap Verde utanför Senegals kust som bland annat hyllas för sina satsningar på grön energi och för sitt arbete inom jämställdhet, vilket resulterat i att åtskilliga kvinnor i dag sitter på höga poster i regeringen.

– Genom att spendera semesterpengar i framåttänkande länder kan resenärer på ett konkret sätt belöna dessa, uppmuntra dem att fortsätta med sitt arbete och kanske till och med få grannländer att tänka i samma banor, säger Jeff Greenwald påEthical Travel.

**Strax bakom Kap Verde **hittar man ytterligare sex önationer på listan, däribland Dominikanska Republiken, Grenada och Mikronesien.

– Det är inte så konstigt. Klimatförändringar påverkar öar mer dramatiskt och gör att de anstränger sig mer för att hitta en effektiv miljöpolitik, säger Jeff Greenwald.

Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons