Annons

Riksrättsåklagare anklagar Trump för hot

Demokraternas riksrättsåklagare Adam Schiff "har inte betalat priset, ännu", skriver Donald Trump på Twitter. Arkivbild.
Demokraternas riksrättsåklagare Adam Schiff "har inte betalat priset, ännu", skriver Donald Trump på Twitter. Arkivbild. Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

USA:s president Donald Trump har flitigt kommenterat den pågående riksrättsprocessen mot honom på Twitter. På söndagen gick han till attack mot den politiske motståndare som blivit Demokraternas främste ansikte utåt i arbetet med att åtala presidenten.

"Lömske Adam Schiff är en KORRUPT POLITIKER och förmodligen en väldigt sjuk man. Han har inte betalat priset, ännu, för vad han har gjort mot vårt land", skrev Trump på Twitter.

Adam Schiff ledde förhören i representanthusets underrättelseutskott och är nu en av de kongressledamöter som agerar riksrättsåklagare.

Det är inte första gången Schiff utsätts för personangrepp från presidenten. Kaliforniendemokraten brukar bemöta påhoppen med tystnad men säger till tv-kanalen NBC att han tolkar Trumps senaste utspel som ett hot.

– Jag tror att det var avsikten, säger Schiff och fortsätter:

– Det här är en snarstucken och hämndlysten president.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons