Annons

Rinkebys nya polischef flyttar in i maj

Foto: Carolina Byrmo/TT

Nyckelfärdigt under våren 2020, full inflyttning under hösten. Nya lokala polischefen Therese Rosengren lugnar Rinkebyborna om det nya polishuset.

– Jag flyttar in i maj, säger hon.

Under strecket
Publicerad

Bygget av det nya polishuset längs med Rinkeby Allé nära förortens centrum har försenats flera gånger. Området ingår i Stockholms stads Vision Järva 2030 med avsikt att skapa ett tryggare område med trivsamma miljöer för människor att bo och verka i.

– Det kommer att märkas på området att vi finns lokalt hela tiden Vi kommer att gå ut och luncha och vara närvarande på ett helt annat sätt. Det är jättespännande, säger Therese Rosengren, som i förra veckan tog över chefskapet i lokalpolisområdet från Christoffer Bohman som flyttat till Sollentuna.

Medierapporter har gjort gällande att bygget – som ska härbärgera 200 poliser och 200 anställda vid kontaktcentret och som skulle stått klart redan 2017 – kommer att förenas ytterligare.

– Nej, tanken är att vi ska börja flytta in i maj. Full inflyttning ska vara klar under hösten. Det är ett stort skelett som ska byggas och det tar tid att flytta in, det är inget konstigt med det, säger Therese Rosengren, som än så länge har sitt kontor i polishuset i Solna.

Kommunala Familjebostäder sålde i juni i år polishuset till fastighetsbolaget Hemsö för 480 miljoner kronor. Polismyndigheten har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons