Annons

Rörd Isaksson hyllades i sista matchen

Andreas Isaksson har gjort sin sista match.
Andreas Isaksson har gjort sin sista match. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under strecket
TT
Publicerad

En rörd Andreas Isaksson fick avsluta sin långa och framgångsrika karriär med att hålla nollan i Djurgårdens 1–0-seger hemma mot Sirius.

Med ett par minuter kvar av matchen byttes 37-åringen ut och hyllades då med applåder och en ramsa av stora delar av de 11 105 åskådarna i publiken.

Målvakten, som bland annat gjort 133 landskamper och 135 allsvenska matcher under karriären, rördes till tårar vid bytet och hyllningarna fortsatte sedan efter slutsignalen.

– Jag har spelat fotboll i elitnivå i över 20 år men kunde aldrig drömma om att få en sådan här avtackning. Tack så mycket. Att få komma tillbaka hit och avsluta min karriär – det är jag evigt tacksam för, sade Isaksson i sitt avskedstal.

Kevin Walker gjorde matchens enda mål redan i den 13:e minuten efter en bjudning av bortalaget och Djurgården slutar sjua i tabellen.

– Värdigt skönt att vinna och att göra en bra avslutning på säsongen. Nu fick "Isak" ett värdigt avslut genom att hålla nollan, att vi vinner och att folk verkligen hyllade honom, säger tränaren Özcan Melkemichel i C More.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons