Annons

S: Bussförare ska kunna övernatta nära jobbet

Socialdemokraterna i Region Stockholm föreslår att exempelvis busschaufförer ska kunna övernatta nära jobbet när det finns risk för snökaos. Arkivbild.
Socialdemokraterna i Region Stockholm föreslår att exempelvis busschaufförer ska kunna övernatta nära jobbet när det finns risk för snökaos. Arkivbild. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Under strecket
TT
Publicerad
Efter reklamen visas:
Undvik att halka – kör pingvintricket!

Förra veckans snöoväder orsakade bland annat mycket problem i kollektivtrafiken i Stockholm.

Nu vill Socialdemokraterna i Stockholmsregionen att det ska finnas beredskapslägenheter så att busschaufförer och annan personal kan övernatta när det finns risk för exempelvis snöoväder, rapporterar P4 Stockholm.

– Det här med beredskapsavtal finns ju i många andra branscher som är sårbara och viktiga samhällsfunktioner, och det är klart att när kollektivtrafiken står still eller har stora störningar i Stockholmsregionen så är det väldigt många resenärer som blir drabbade, säger oppositionsregionrådet Jens Sjöström (S), till radion.

Enligt Sjöström finns det stora briser i beredskapen när det gäller just att få förare på plats till bussar, tunnelbanan och pendeltåg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons