Annons

S-kritik mot långa köer för barn: ”Oacceptabel bild”

oppositionsregionrådet Erika Ullberg (S)
oppositionsregionrådet Erika Ullberg (S) Foto: TT
Under strecket
Mimmi Nilsson / Omni
Publicerad

Antalet barn som står i kö för operationer på Nya Karolinska har ökat till 1 700 vilket är en fördubbling jämfört med situationen innan flytten till det nya sjukhuset 2016, skriver DN.

Nu reagerar oppositionsregionrådet Erika Ullberg (S) och säger till DN att hon blir chockad av att höra att drabbade barn och familjer inte får den vård de behöver.

– Det är vårdsplatsbristen som har gjort att man dragit ner på antalet operationer och därtill problemen på sterilcentralen, säger hon och menar att detta sammantaget ger en oacceptabel bild.

Även Tobias Nässén (M) som är vård- och valfrihetsregionråd i Stockholms län har reagerat och menar att sjukhuset måste arbeta bort kön till operationerna.

Erika Ullberg lyfter också fram sjukhusets ekonomiska underskott som en del av problematikendn.seFrustrationen och oron växer i takt med väntan för de drabbade familjerna dn.seNya Karolinska har även problem med sin sterilcentral som sinkar operationer dn.seLarm inifrån barnsjukhuset: Kirurgerna får smutsiga instrumentaftonbladet.seOrena instrument ställer in NKS-operationertt.omni.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons