Annons

S-strid om migrationspolitiken

Foto: Veronica Johansson / Svenska Dagbladet

PODD | 16 september. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Socialdemokraternas inre stridigheter om migrationspolitiken. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Socialdemokraternas interna stridigheter om migrationspolitiken. I går blev det klart att den socialdemokratiska tankesmedjan Tiden ska utreda vad S nya migrationspolitik borde vara och att kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Lars Stjernkvist, kommer att leda arbetet.

För allmänheten är Stjernkvist kanske mest känd för allmänheten för sitt röda burr och sin frodiga mustasch som många nog minns från då Stjernkvist var partisekreterare för partiet. Men idag är han känd för att han är vad man brukar kalla en “realist”, det vill säga, han vill minska invandringen.

Tankesmedjan Tiden är inte ensamma om den här inriktningen. Bland annat har ungdomsförbundet SSU bytt position i migrationsfrågan. Samtidigt hörs kritiker, en av dem är riksdagsledamoten Elin Lundgren och till SVT säger hon såhär: “Man tror att det finns plats för ett visst antal människor, så är det ju inte.”

Ja, hur allvarlig är striden inom socialdemokraterna? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten tillsammans med Torbjörn Nilsson, politisk frilansskribent känd från bland annat Expressen, Anders Lindberg, chef för Aftonbladets ledarredaktion och Stig-Björn Ljunggren, s-märkt statsvetare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons