Annons
Foto: Bjorn Dahlgren
Design

Skandinavisk design tar världen med storm

Den skandinaviska inredningsstilen tar världen med storm. Nu lanserar Svenssons i Lammhult en egen kollektion tidlösa kvalitetsmöbler – som passar utmärkt med dina designklassiker.

De senaste 120 åren har Svenssons i Lammhult möblerat svenska hem med vacker design. Under samma tak har man samlat berömda designmärken som Flos, Kartell och Vitra och möbelklassiker signerade Bruno Mathsson, Philippe Starck och Carina Seth Andersson. Utöver de omtyckta möbelkonstnärernas serier har Svenssons också utvecklat en egenproducerad kollektion döpt efter året då Svenssons grundades – 1898.

Serien är sprungen ur den svala, skandinaviska inredningsstilen och går i en nedtonad färgskala.

– 1898 fokuserar till stor del på basprodukter och består främst av möbler som soffor, trädgårdsinredning och förvaringsprodukter. Produkterna har ett konsumentvänligt pris men lever upp till de höga kvalitetskrav som vi ställer på alla produkter vi tar in. Det känns roligt att erbjuda möbler från olika prisklasser, berättar Svenssons inköpschef Gunilla Wåxnäs.

Stilrena sänggavlar, fyrkantiga byråer och bulliga kulljusstakar. 1898 avspeglar Svenssons småländska rötter med en design som kännetecknas av rena linjer och gedigna materialval. Sortimentet är brett och det senaste året har kollektionen förfinats i samarbete med designern Eva Lilja Löwenhielm.

– Eva har en bred bakgrund inom såväl inredning och möbelformgivning som grafisk design. Hennes stil passar bra ihop med Svenssons. Den är enkel, självklar och skandinavisk – precis så som vi vill att 1898 ska uppfattas. Just nu är Eva aktuell med förvaringsserien Vidja och tresitssoffan Stensnäs för 1898. Båda två fyller en grundläggande basfunktion i hemmet och är både vackra och tidlösa.

EXTERN LÄNK: Svenssons i Lammhult firar 120 år – här hittar du fina erbjudanden!

Svenssons i Lammhult har utvecklat en egen kollektion tidlösa kvalitetsmöbler – som passar utmärkt med dina designklassiker.
Svenssons i Lammhult har utvecklat en egen kollektion tidlösa kvalitetsmöbler – som passar utmärkt med dina designklassiker.
Serien Vidja är uppkallad efter den mjuka bågen som går igenom hella kollektionen.
Serien Vidja är uppkallad efter den mjuka bågen som går igenom hella kollektionen. Foto: Bjorn Dahlgren

Serien har fått sitt namn efter den mjuka båge som går igen i dörrar och hyllplan. Dessutom har man adderat smarta lösningar som öppningar för kabelgenomföring mellan exempelvis hyllplan i skåp.

– Vi jobbar hårt med att ta reda på vad våra kunder vill ha, och många efterfrågar just snygga förvaringsserier. Serien Vidja består av ett skåp, vitrinskåp, en byrå och ett sideboard. Det finns en särskild mjukhet i möblernas design och de fungerar både för sig själva eller matchade med varandra, säger Gunilla Wåxnäs.

EXTERN LÄNK:
Köp förvaringsserien Vidja här!

Till Toppen