Annons

Så gick han från konkurs till miljonär

Christofer Sundberg kammade hem miljoner när han sålde dataspelsbolaget Avalanche Studios. I dag har han fokus på våtdräkter och siktar på att bygga det lilla sportvarumärket Ark till något stort.

Under strecket
Publicerad

En konkurs gjorde att Christofer Sundberg knöt näven och startade ett nytt, framgångsrikt bolag. 16 år senare sålde han sitt Avalanche för 1,2 miljarder.

Foto: Veronica Johansson Bild 1 av 1

En konkurs gjorde att Christofer Sundberg knöt näven och startade ett nytt, framgångsrikt bolag. 16 år senare sålde han sitt Avalanche för 1,2 miljarder.

Foto: Veronica Johansson Bild 1 av 1
En konkurs gjorde att Christofer Sundberg knöt näven  och startade ett nytt, framgångsrikt bolag. 16 år senare sålde han sitt Avalanche för 1,2 miljarder.
En konkurs gjorde att Christofer Sundberg knöt näven och startade ett nytt, framgångsrikt bolag. 16 år senare sålde han sitt Avalanche för 1,2 miljarder. Foto: Veronica Johansson

Han var arg och fylld av revanschlust. En konkurs hade lett till stora skatteskulder och för att bli fri från dem skapade han ett nytt bolag och lanserade dataspelet Just Cause – som blev succé. Verksamheten växte successivt till ett miljardbolag. Men någon tanke på att det skulle bli så stort hade Christofer Sundberg inte.

– Nej, det fanns inte en tanke på att det lilla spelet skulle sälja över 17 miljoner exemplar. Tanken var att vi skulle göra ett spel och se hur det gick, säger Christofer Sundberg i SvD:s podd Min första miljon .

När bolaget Avalanche Studios såldes till Nordisk film för 1,2 miljarder kronor kunde Christofer Sundberg och övriga storägare kvittera ut åtskilliga miljoner.

Efter försäljningen lämnade Christofer Sundberg rollen som kreativ chef i Avalanche.

Annons
Annons

– Jag var lite färdig med spelbranschen, säger han.

Just nu har han fokus på sportvarumärket Ark, som säljer våtdräkter och annan utrustning som behövs i sporten swimrun. Det är där har han investerat delar av pengarna.

– Precis som när jag började med data och tv-spel så var det en hobby som sen blev ett yrke. Och swimrun för mig är den enda sport jag har hållit på med, säger han och berättar om glädjen i att springa och simma omväxlande i ett och samma lopp.

– Det är alltid ett äventyr.

Här hittar du Min första miljon på Itunes

‎Min första miljon i Apple Podcastsitunes.apple.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons