Annons

Så hånas Apple för nya hörlurarna

Reaktionerna på att Apple tagit bort hörlursuttaget på sin nya Iphone lät inte vänta på sig, och de nya hörlurarna Airpods imponerade inte på användarna. Att vi alla kommer se ut som kostymnissar, det höga priset på lurarna och att Apple själva kallar beslutet för modigt är saker som det drivs med över hela internet.

Under strecket
Publicerad

De nya lurarna har redan gett upphov till skämt och hån på internet.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TTBild 1 av 2
Foto: Braastad, Audun / TTBild 2 av 2

De nya lurarna har redan gett upphov till skämt och hån på internet.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TTBild 1 av 1
De nya lurarna har redan gett upphov till skämt och hån på internet.
De nya lurarna har redan gett upphov till skämt och hån på internet. Foto: Marcio Jose Sanchez / TT

Vi kommer alla se ut som kostymnissar

”Jag var inte redo för det jävla bluetooth-headsetets återkomst” skriver skibenten Vlad Savov på sajten The Verge. Han menar att vi nu alla kommer att se ut som kostymnissar, fast med två stycken plastklumpar i öronen. Han länkar till den här tweeten:

Savov är också upprörd även att Apple inte bryr sig om den dåliga ljudkvaliteten som bluetooth-hörlurarna tros ha, och att batteritiden på telefonen kommer att försämras.

Annons
Annons

Billigare sätt att uppdatera

Några gick längre än andra i sin hörlurssatir. En kopia av Apples sajt dök snabbt upp, med en unik chans att uppdatera sin gamla Iphone till den nya sjuan med hjälp av ett enkelt tillbehör: Apple Plug.

Enligt den fejkade sidan stoppar du in en liten plugg i din Iphone och blir på så sätt av med hörlursuttaget – och slipper köpa en ny telefon.

På hemsidan, som är kusligt lik en äkta Apple-sajt, presenteras den lilla pluggen som ”vår lättaste produkt nånsin.” Parodin är gjord av designbyrån Nicer.

Fixa dina egna trådlösa lurar

Ett annat sätt att uppdatera tipsas det också om. ”Jag sparade just 159 dollar” skriver Twitter-användaren Agent J, och visar ett foto på sina gamla Iphone-hörlurar – med sladdarna avklippta.

Annons
Annons

Skämtar om presentationen

En annan twittrare skämtar om presentationen av lurarna under onsdagskvällen.

Den stora hajpen kring presentationen av nya produkter och tillsammans med det storvulna språket kring sina satsningar har ju gjort Apple till en framgångsrik pr-maskin. Men när de gör felsteg så slår det tillbaka hårt. Hur Apple nu motiverar det borttagna hörlursuttaget är en sak som också skapade mycket reaktioner och ironiska tweets.

Skrolla nedåt för att läsa fler hån mot Apple:

Kallade beslutet modigt – hånas

Apple kallade själva beslutet att ta bort hörlursuttaget för ”modigt” – ett uttalande som det redan drivs med över hela internet.

Att priset i på lurarna i USA kommer att bli 159 dollar (antagligen mer i Sverige) upprör också. Det är priset som är modigt, twittrar en användare.

Rosa Parks med Airpods

Andra sätt att driva med ”mod”-uttalandet är att placera de nya lurarna i öronen på verkligt modiga historiska personer. Mahatma Gandhi och Rosa Parks är några av de som fått Airpods av skämtsamma twittrare.

Annons
Annons
Foto: Braastad, Audun / TTBild 1 av 1

"Betala skatt istället"

Att byta ut ett hörlursuttag har inget att göra med mod, skriver Dan Regester på sajten Total frat move.

Det skulle vara modigare att betala skatt, menar han och syftar på de skatteskulder som Apple har till bland annat Irland.

Han får medhåll av twittraren John Graziano som skriver att han är glad att Apple inte kommer slösa bort hans 159 dollar på ”löjliga saker som skatt”.

Dålig tillgänglighet och för mycket sladdar

Foto: Braastad, Audun / TT

Men många är också upprörda på riktigt över de nya lurarna. Nilay Patel på The Verge menar att det är användarfientligt att ta bort uttaget och att Apple gjort bort sig. Att slopa en standard som 3,5 mm-uttaget för hörlurar kommer att göra tillgängligheten sämre, menar han bland annat.

Andra har varnat för att de trådlösa lurarna kommer att vara lätta att tappa bort. Många menar också att alla sladdar och adaptrar som Apples nya produkter kräver gör dem sämre. Den senaste Macbooken har bara ett USB-uttag vilket gör att man måste ha adaptrar för i stort sett alla tillbehör.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons