Annons

Sabuni: Ni resonerar som ett socialistiskt parti

L-ledaren Nyamko Sabuni och KD-ledaren Ebba Busch Thor
L-ledaren Nyamko Sabuni och KD-ledaren Ebba Busch Thor Foto: TT
Under strecket
Mimmi Nilsson / Omni
Publicerad

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni mötte Kristdemokraternas Ebba Busch Thor i en debatt om värnskatten i SVT:s Aktuellt.

Liberalerna fick igenom kravet på en slopad värnskatt i januariavtalet med regeringen och Centerpartiet. Kristdemokraterna är kritiska och menar att detta är fel prioritering.

Busch Thor säger i debatten att hon tycker att det är oförståeligt att L kan stötta en S-ledd regering och sedan bara sänka skatten för dem med högst inkomster.

– För mig är det ännu mer obegripligt att jag ska stå och debattera med en borglig politiker som resonerar på samma sätt som socialistiska partier gör, svarade Sabuni.

KD anser att man snarare behöver göra satsningar på välfärden än att ta bort värnskatten svt.seKristdemokraterna är det enda borgerliga partiet som inte vill ta bort värnskatten (25 september) https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/kd-g%C3%A5r-emot-%C3%B6vriga-borgerliga-partier-s%C3%A4ger-nej-till-v%C3%A4rnskatt-12500966Slopad värnskatt innebär en skattesänkning på i snitt 17 700 kronor per år för de 345 000 som tjänar mest i landet (25 september) tt.omni.seAndersson: ”Den här budgeten är extrem” (18 september) svd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons