Annons

Sahlin: ”Bevakningen slog ner mig fullständigt”

För första gången kommenterar Mona Sahlin skandalerna med hennes livvakt som ledde fram till hennes avgång från posten som nationell samordnare mot extremism.

– Bevakningen slog ner mig fullständigt, säger tidigare S-ledaren i podcasten ”Schulman show”.

Under strecket
Publicerad

Mona Sahlin.

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 1

Mona Sahlin.

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 1
Mona Sahlin.
Mona Sahlin. Foto: Henrik Montgomery/TT

Avslöjandet att Mona Sahlin skrivit ett osant intyg till till sin före detta livvakt ledde till böter och hennes avgång som samordnare mot våldsbejakande extremism 2016. Men själv har Sahlin inte kommenterat historien, förrän nu.

Till författaren och Expressenkrönikören Alex Schulman säger hon att granskningen i sig var befogad, men att hon vänder sig mot tonen i bevakningen av turerna kring den egna livvakten.

– Under ytan på varenda artikel så finns “Var de älskare?”. Och det satte sin prägel på hela bevakningen och slog ner mig fullständigt. Jag vigde denna kille med sin fru. Han är en av mina bästa vänner och har varit länge och hur han och hans familj också drogs in på ett smutsigt och vidrigt sätt, säger hon i intervjun.

Annons
Annons

I ”Schulman show”-intervjun säger Mona Sahlin att hon drabbades av en depression efter avslöjandet, men att hon nu mår bättre efter att ha lämnat offentligheten.

– Jag har känt hur skönt det är att inte alltid vara i centrum. Att inte vara orolig för att gå till affären. Att inte folk ska bedöma vad jag säger, säger hon.

Sahlin och hennes före detta livvakt dömdes till dagsböter efter att hon skrivit flera intyg där hon falskeligen intygade att livvakten hade en högre lön än vad han faktiskt hade.

Hon dömdes också till skattebrott för oredovisade löner till livvakten.

I samma intervju riktar Mona Sahlin kritik mot hur Socialdemokraterna valt att bedriva den senaste valrörelsen.

– Det jag tycker var fruktansvärt jobbigt i den här valrörelsen var flyktingfrågan. Hoppet från hur flyktingvågen vällde fram över Europa, livet var för jävligt, från det till att i stort sett alla tävlade om, även mitt parti, om att uttrycka sig mest hårt och ställa flyktingfrågan och kostnader mot andra delar av politiken, säger hon i intervjun.

– Jag definierar mig som ”sosse”, men kanske inte som ”partist” längre, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons