Annons

Uppgifter: Samsung vet inte varför Note 7 brinner

Enligt uppgifter till New York Times ska Samsung inte ha någon aning om varför företagets Galaxy Note 7-enheter börjat brinna.

Under strecket
Mats Karlsson / Omni
Publicerad
Foto: Joni Gantz Barwick/AP Bild 1 av 1
Foto: Joni Gantz Barwick/AP Bild 1 av 1
Foto: Joni Gantz Barwick/AP

Ingenjörerna hos den koreanska elektronikjätten har inte lyckats återskapa problemen som givit upphov till bränder och explosioner, trots att man satt hundratals anställda på att hitta orsaken.

Samsung ska enligt New York Times ha antagit att det handlade om ett batterirelaterat problem och skyllde därför på ett tillverkningsfel hos dotterbolaget Samsung SDI, en förklaring som uppenbarligen inte höll, då även utbytta enheter fattat eld.

– De var snabba att skylla på batterierna. Jag tror inte det var något fel på dem, eller så var de åtminstone inte huvudorsaken till problemen, säger Park Chul-wan, tidigare chef för Center for Advanced Batteries vid KETI (Korea Electronics Technology Institue), som får medhåll även av andra experter på området.

Källor till New York Times vittnar om militäriska förhållningsregler kring testernatheverge.com”Kanske bör man titta lite mer noggrant på vad som händer på ledningsnivå i företaget”nytimes.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons