SvD Perfect Guide
Annons

SAS gör vegansk mat till standard

Foto: Adam Wrafter/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Text: SvD Perfect Guide - 27 november 2018

Köttfria menyer har blivit allt populärare. Både ur hälso- och klimatperspektiv. Nu hakar SAS på trenden och inför en vegansk meny i standardutbudet. Med start i november serverar man en rätt helt utan inslag från djurriket.
– Med ett ökat intresse i samhället för växtbaserad kost är det angeläget att prova en vegansk rätt i vår meny, säger Karl Sandlund, chef på SAS.

Den veganska rätten innehåller timjanrostad svamp från Hällestad med sallad på linser och rödbetskokt vete, svarta bönor från Öland och dragon, rödbetshummus på gul vretärt från Bjälösa, Östergötland och hyvlade gulbetor. Till det: persiljevinägrett och vinägerrostad bovete.

Den veganska satsningen är ett test och pågår i två veckor.

Foto: TT

Annons