X
Annons
X

FN-sändebud möter rebeller i Jemen

Av TT
Läs mer om Kriget i Jemen
Huthirebeller i staden al-Hudaydah, Arkivbild.
Huthirebeller i staden al-Hudaydah, Arkivbild. Foto: Hani Mohammed/AP/TT

FN-sändebudet Martin Griffiths har anlänt i Jemens huvudstad Sanaa för möten med rebellsidan i det inbördeskrig som rasar i landet.

Sanaa hålls sedan 2014 av Huthirebellerna och Griffiths väntas presentera ett förslag som innebär att rebellerna ger upp och lämnar den omstridda staden al-Hudaydah (Hodeidah) och låter FN sköta administrationen av staden. FN-sändebudet ville inte uttala sig i frågan då han landade på flygplatsen i Sanaa.

Den saudiskledda militäralliansen har enligt regeringssidan erövrat flygplatsen i al-Hudaydah och 280 personer har dödats i striderna sedan i onsdags, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida.

Annons
X

Frankrike ska även ha skickat en specialtrupp till landet för att arbeta tillsammans med soldater från Förenade arabemiraten, enligt uppgifter till den franska dagstidningen Le Figaro. Vad soldaterna ska göra i Jemen är oklart. Frankrikes försvarsdepartement har tidigare bekräftat att franska minröjningsexperter kan komma att skickas till al-Hudaydah för att skydda den viktiga hamnen i staden.

Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X

Huthirebeller i staden al-Hudaydah, Arkivbild.

Foto: Hani Mohammed/AP/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X