Annons

FN-sändebud möter rebeller i Jemen

Huthirebeller i staden al-Hudaydah, Arkivbild.
Huthirebeller i staden al-Hudaydah, Arkivbild. Foto: Hani Mohammed/AP/TT
TT
Publicerad

FN-sändebudet Martin Griffiths har anlänt i Jemens huvudstad Sanaa för möten med rebellsidan i det inbördeskrig som rasar i landet.

Sanaa hålls sedan 2014 av Huthirebellerna och Griffiths väntas presentera ett förslag som innebär att rebellerna ger upp och lämnar den omstridda staden al-Hudaydah (Hodeidah) och låter FN sköta administrationen av staden. FN-sändebudet ville inte uttala sig i frågan då han landade på flygplatsen i Sanaa.

Den saudiskledda militäralliansen har enligt regeringssidan erövrat flygplatsen i al-Hudaydah och 280 personer har dödats i striderna sedan i onsdags, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida.

Annons

Frankrike ska även ha skickat en specialtrupp till landet för att arbeta tillsammans med soldater från Förenade arabemiraten, enligt uppgifter till den franska dagstidningen Le Figaro. Vad soldaterna ska göra i Jemen är oklart. Frankrikes försvarsdepartement har tidigare bekräftat att franska minröjningsexperter kan komma att skickas till al-Hudaydah för att skydda den viktiga hamnen i staden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons