Annons

Shekarabi dementerar uppgifter: ”Nonsens”

Stefan Löfven och Ardalan Shekarabi. Socialminister Lena Hallengren till vänster i bakgrunden.
Stefan Löfven och Ardalan Shekarabi. Socialminister Lena Hallengren till vänster i bakgrunden. Foto: Pontus Orre

Flera medier har rapporterat om att Ardalan Shekarabi (S) förbereder sig för att ta över efter statsministern. Men den 40-årige civilministern dementerar ryktena.

”Det är nonsens”, skriver Shekarabi i en kommentar till SvD.

Under strecket
Publicerad

Allt började med ett Facebookinlägg där Shekarabi radade upp nio punkter för hur Sverige ska gå stärkt in i framtiden.

Listan börjar med orden ”Det här skriver jag som socialdemokrat”. Den första punkten handlar om att landet ska ha en stram migrationspolitik under en överskådlig tid, resterande punkter om bland annat hedersvåld, diskriminering och arbetsmarknadspolitik.

Inlägget har blivit omdiskuterat och han har både fått medhåll och mothugg från inom partiet och den socialdemokratiska tyckarsfären.

Flera experter tror nu att Shekarabi förbereder sig för att ta över efter statsminister Stefan Löfven. Shekarabi har tidigare varit förbundsordförande för SSU och blev civilminister 2014.

Stig-Björn Ljunggren, socialdemokratisk knuten statsvetare, uppfattar att han kan vara rätt person för jobbet.

– Ardalan Shekarabi har länge varit en påläggskalv, han klarar av att möta människor och är rätt avsändare för den tuffare linjen som nu framförs, säger han till Expressen.

Men själv dementerar Shekarabi att han har siktet inställt på statsministerposten.

”Det förekommer spekulationer om att jag skulle förbereda mig för någon ny uppgift. Det är nonsens.”, uppger han i en skriftligt kommentar till SvD.

Vidare meddelar Shekarabi att han är mycket stolt över att arbeta i Stefan Löfvens regering och att han tror att statsministern kommer att fortsätta i sitt ämbete ett bra tag framöver.

”Sverige behöver Stefan Löfven som statsminister.”, skriver Shekarabi.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons