Annons

Sirius räds inte VM-krock: "Folk hinner nog"

Siriusspelarnas uppladdning inför tisdagens allsvenska hemmamatch mot Gif Sundsvall kommer gissningsvis ske framför tv:n. Arkivbild.
Siriusspelarnas uppladdning inför tisdagens allsvenska hemmamatch mot Gif Sundsvall kommer gissningsvis ske framför tv:n. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Den framskjutna allsvenska matchen Sirius–Gif Sundsvall startar klockan 19 på tisdag. Det är, som bäst, lite mer än en timme efter att Sverige har spelat färdigt sin åttondelsfinal mot Schweiz i fotbolls-VM.

Men trots knappt om tid mellan matcherna – särskilt tajt blir det om VM-matchen går till förlängning och straffar – är det inte aktuellt att flytta det allsvenska mötet igen.

– Vi har diskuterat det och det är trots allt en timmes lucka mellan matcherna, där folk kan hinna ner till oss. Det är tråkigt att det krockar, men det är vansinnigt roligt för Sveriges del, säger Mats Karlström, informations- och biljettansvarig hos Sirius.

Det finns gott om VM-sändande sportbarer och restauranger på gångavstånd från Studenternas IP, säger Karlström. Även Sirius funderar på att skapa något slags arrangemang.

– Någonting kommer vi att försöka hitta på, vi kanske kan hitta något samarbete med någon av dem som sänder matchen i närheten. Men det är inte så att vi kan köra upp en egen storbildsskärm här, det har vi inte möjlighet till. Men vår match kommer inte att flyttas.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons