Annons

Nya beskedet: Banarbetet skjuts upp – tågen går

SJ har övertalat Trafikverket att skjuta fram det planerade banarbetet – och all trafik kommer rulla som planerat.

– Det viktiga just nu är att trafiken kan gå som vanligt, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Under strecket
SvD
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Johan Nilsson/TTBild 1 av 1
Foto: Johan Nilsson/TTBild 1 av 1
Foto: Johan Nilsson/TT

De planerade inställningarna skulle ha påverkat samtliga SJ-tåg mellan Göteborg och Stockholm med avgångstid från fredag kväll 21.00 till och med söndag kväll.

– Tajmingen är allt annat än bra, säger Annie Edwards, pressansvarig på SJ om beskedet tidigare under fredagen.

Efter en massiv kritik väljer nu Trafikverket att flytta fram det planerade banarbetet till efter helgen.

– SJ har inte kunnat få fram ersättningsbussar och vi kan inte strandsätta 8 000 resenärer så vi skjuter fram de banarbete som skulle gjorts i helgen, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Tågen mellan Stockholm och Göteborg som skulle gått längst med Älvborgsbanan kommer alltså att rulla som vanligt på den ordinarie sträckan Göteborg- Herrljunga.

Sträckan var planerad att vara avstängd till förmån för upprustningsarbete men Trafikverket fick tänka om när man tidigare under fredagen upptäckte att Älvborgsbanan drabbats av problem till följd av värmen.

– Vi får klippa mitt i ett jobb nu men det tillåter trafiken att gå som vanligt, det är det viktiga just nu, säger Björn Olsson.

Han berättar att de planerade banarbetena fortfarande kommer att bli av men att detta kan komma att ske senare under sommaren.

Finns det någon risk för inställningar efter helgen?

–Det går inte att säga i nuläget. Det arbete som skulle gjorts i helgen måste göras men det kan bli senare i sommar, säger Björn Olsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons