Annons

SJ stoppar försäljning av biljetter under helgen

Foto: Jonas Ekströmer/TT

SJ slutar sälja lediga biljetter till helgens avgångar med X2000, skriver Aftonbladet. Det som orsakar säljstoppet uppges vara extremvärmen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Trots att det finns flera lediga platser kvar drar SJ nu in försäljningen till lördagen och söndagens avgångar med X2000-tåg. Problemet är den extremvärme som fortsätter att ha Sverige i ett fast grepp.

– Luftkonditioneringsanläggningarna är inte dimensionerade för den värme som är nu. En del luftkonditionering har slagits ut. Är det en vagn som slås ut vill vi ha ett antal platser kvar och flytta om resenärer till vagnar som har fungerande luftkonditionering, säger Dan Olofsson vid SJ:s pressjour till Aftonbladet.

Det rör sig om ett 30-tal avgångar som påverkas. Dan Olofsson pekar på att de höga temperaturerna inte hör till det normala i Sverige och att det är orsaken till varför SJ inte har bättre beredskap för sådana här situationer. Framför allt är det torkan som gör att luftkonditioneringen inte fungerar som den ska, då pollen och damm täpper igen filtren.

– Vi har satt in den expertis vi har på arbeta med aggregaten och vi jobbar på flera fronter för att säkra att det ska fungera så bra som möjligt nu i värmen, säger Dan Olofsson till Aftonbladet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons