Annons

Sjöstedt hyllas av motståndare: Blir tråkigare

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt (V) och Centerpartiets Annie Lööf (C) under en paus i en partiledarutfrågning på TV4 inför valet 2018.
Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt (V) och Centerpartiets Annie Lööf (C) under en paus i en partiledarutfrågning på TV4 inför valet 2018. Foto: Stina Stjernkvist/TT

"Rak och tydlig", "Skarpt motstånd" med "glimten i ögat". En rad politiska motståndare och anhängare hyllar V-ledaren Jonas Sjöstedt efter avgångsbeskedet.

Under strecket
TT, SvD
Publicerad

Centerpartiets ledare Annie Lööf tackar Sjöstedt på Twitter "för alla spänstiga debatter! Jag har uppskattat dig som partiledarkollega för du är en rak, tydlig, ideologiskt driven politiker och omtänksam som människa."

Moderaternas Ulf Kristersson skriver till SvD att Sjöstedt varit en favoritmotståndare i debatter.
“Nu på senaste tiden har vi hittat frågor där vi kunnat samarbeta. Svensk politik blir lite tråkigare utan honom.”

Tidigare ledaren för Moderaterna, Anna Kinberg Batra, twittrar ett tack för "skarpt motstånd, personlig värme och glimten i ögat, både i partiledarrollen och utanför."

Jan Björklund, som förra året lämnade posten som ledare för Liberalerna, väljer också att hylla Jonas Sjöstedt på Twitter: "Min favoritmotståndare. Klar, tydlig och rak i debatten. Med stor skicklighet har han lett sitt parti. Vi har ofta tyckt olika, men stort tack för dina insatser för vårt samhälle."

S-debattören och ledarskribenten Göran Greider beklagar avgången: "Ledsamt att Sjöstedt, den saklige vänsterpopulisten som jag nyligen kallade honom i en artikel i Di, ska avgå. Han har gjort ett bra jobb!".

Även internt hyllas Sjöstedt. Riksdagsledamoten Jens Holm skriver: “Med Jonas Sjöstedt har Vänsterpartiet blivit större, starkare och grönare. som parti. Vänsterpartiet har också blivit ett mer relevant parti än någonsin. Tack för det, Sjöstedt. Nu är det bara att fortsätta på den inslagna linjen; att vara Sveriges progressiva alternativ.”

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons