Annons

Sju trådlösa alternativ till Iphones nya hörlurar

Apple plockar bort hörlursutgången i Iphone 7. I stället är det trådlöst som gäller. Men om du inte känner för att konstant leta efter Apples trådlösa Airpods finns det flera alternativ – i olika prisklasser.

Under strecket
Publicerad
Foto: ItripBild 1 av 1

1 / 7

Budget: Griffin Itrip Clip

Foto: Itrip

Detta är inte ett par hörlurar. Det är i stället en liten mackapär som gör dina trådförsedda hörlurar bluetooth-kompatibla. Du kopplar in lurarna i Itrip Clip och parar ihop den med mobilen. Sedan kan du koppla fast den lilla prylen i exempelvis tröjan.

Batteriet räcker i ungefär sex timmar enligt tillverkaren, sedan måste du använda den medföljande micro-USB-laddaren.

Pris: cirka 170 kronor.

Annons
Annons
Foto: JabraBild 1 av 1

2 / 7

Budget: Jabra Move Wireless

Foto: Jabra

Många av bluetooth-hörlurarna är dyra. Ofta kryper de upp över tusenlappen. Det gör inte Jabras Move Wireless. Enligt Jabra har de en ”skandinavisk design”.

De sportigt utformade lurarna utlovar åtta timmars musik på en laddning och det går att byta låt genom kontrollerna på sidan. Om batteriet tar slut går det att ansluta en sladd för att stoppa in lurarna i hörlursuttaget.

Det enda smolket i bägaren är möjligtvis brusreduceringen. I en recension av Techradar får de funktionerna låga betyg.

Pris: cirka 600 kronor.

Annons
Annons
Foto: OptomaBild 1 av 1

3 / 7

Mellan: Optoma Nuforce BE6

Foto: Optoma

Optoma är måhända inte den mest kända tillverkaren. Men när det gäller trådlösa hörlurar är de knappast duvungar. Nuforce är ovanliga då de är så kallade ”in-ear”-hörlurar. Många bluetooth-hörlurar är snarare av bygelsort, som sätts på huvudet.

Nuforce BE6 bjuder enligt tidningen Ljud och Bild på bra ljud och klarar sig bra mot stänk och smuts. Bra för gymmet. Däremot får en lite för dålig batteritid ris.

Pris: cirka 1 400 kronor.

Annons
Annons
Foto: KossBild 1 av 1

4 / 7

Mellan: Koss BT450i

Foto: Koss

Koss är närmast en legendar inom hörlurar. Med Porta Pro blev bolaget en föregångare inom bärbart ljud. På den trådlösa sidan finns det inte så många alternativ. Men BT 450i är ett, till en hyfsat rimlig prislapp också.

Lurarna har förutom bluetooth också inbyggd NFC, en teknik som oftast används för mobila betalningar. När det gäller hörlurar kan tekniken hjälpa till med hopparningen med till exempel en telefon.

I en recension hyllas BT 450i för sitt välbalanserade ljud, men får kritik för sina något bristfälliga musikkontrollsknappar.

Pris: cirka 1500 kronor.

Annons
Annons
Foto: Peter Bihr/FlickrBild 1 av 1

5 / 7

Lyx: Bragi Dash

Foto: Peter Bihr/Flickr

Bluetooth-hörlurar kan verkligen krypa upp i pris. Men Bragi Dash är ett par hörlurar som kan göra mycket. Dels kan de kopplas till valfri bluetooth-enhet. Dels kan de själva lagra musik (4 GB). Dels är de en aktivitetsmätare.

Batteritiden är inte otroligt imponerande. Tre timmars lyssnande ska man kunna kräma ur dem. En intressant sak med Dash är att du själv kan bestämma vilka rörelser som ska styra vilka funktioner. Till exempel kan du nicka för att ta emot ett samtal och skaka på huvudet för att avfärda ett.

Pris: cirka 3 000 kronor.

Annons
Annons
Foto: SennheiserBild 1 av 1

6 / 7

Lyx: Sennheiser Momentum Wireless

Foto: Sennheiser

Sennheiser är en tysk gigant inom hörlurar. Momentum Wireless är ett par hörlurar för de som har råd att lägga några tusenlappar på riktigt bra ljud. Cnet prisar ljudkvaliteten i en recension.

Konstruktionen är rejäl och stabil i läder och rostfritt stål. Batteritiden är monstruös. Nästan ett dygns oavbrutet lyssnande går det att få ut ur Momentum Wireless. De har också aptX codec, en teknik som ska göra ljudkvaliteten vid trådlös överföring betydligt högre än vanligt.

Pris: cirka 3 000 kronor.

Annons
Annons
Foto: BoseBild 1 av 1

7 / 7

Ultralyx: Bose Quiet Comfort 35

Foto: Bose

Om bara det bästa är gott nog är dessa flaggskeppshörlurar från Bose något för dig. Quiet Comfort 35 är svindlande dyra, men också späckade med funktioner.

Till exempel har Bose satsat hårt på brusreducering. I en recension i Wired hyllas Quiet Comfort 35 för just möjligheten att stänga ute allt annat ljud. Däremot uppskattas inte designen av en del.

QC 35 har också NFC och en egen app för hopparning med enheter och för att se mer information om hörlurarna.

Pris: cirka 4 000 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons