Annons

Skådespelaren Alf Nilsson är död

Alf Nilsson (1930–2018) var kanske mest känd för sin medverkan i tv-serierna "Hem till byn" och "Polisen i Strömstad". Han avled onsdag den 19 december efter en kortare tids sjukdom. Arkivbild.
Alf Nilsson (1930–2018) var kanske mest känd för sin medverkan i tv-serierna "Hem till byn" och "Polisen i Strömstad". Han avled onsdag den 19 december efter en kortare tids sjukdom. Arkivbild. Foto: Leif Jansson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Alf Nilsson avled onsdag den 19 december efter en kortare tids sjukdom. Han var under sin karriär verksam på många teatrar runtomkring i Sverige, men hade sin fasta punkt på Göteborgs stadsteater. Där spelade han genom åren ett stort antal roller och var dessutom en av teaterns stora profiler.

Nilsson medverkade också i många svenska tv-produktioner och tillhörde under en tid tv-ensemblen i Göteborg. Hans medverkan i älskade tv-serier såsom "Hem till byn" (Harald Eriksson) och "Polisen i Strömstad" (kriminalkommissarie Kronborg) gjorde honom känd för publiken ute i stugorna. Nilsson medverkade också i flera stora långfilmer, bland annat i "Jägarna" och "Masjävlar".

Med sin karaktäristiska röst var han även en flitigt anlitad uppläsare i radion och gjorde många radioteaterproduktioner.

Alf Nilsson blev 88 år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons