Annons

Skidåkarnas bisarra syn: Himlen färgas av missilattack

Skidåkare vid Mount Hermon i de av Israel annekterade Golanhöjderna fick under gårdagen syn på ett illavarslande fenomen under en skidtur ner för den snöklädda backen.

En av de Israeliska skidåkarna fångade händelsen med hjälp av sin hjälmkamera.

Under strecket
Publicerad

Mount Hermon. Bilden är dock från ett annat fototillfälle.

Foto: IBL

Mount Hermon. Bilden är dock från ett annat fototillfälle.

Foto: IBL
Efter reklamen visas:
Skidåkare fångar missilangrepp på film

På videon syns raketer måla ränder över den vinterklara himlen. Det var Israels luftförvarssystem Iron Dome som skickade iväg en missil för att skjuta ner en angripande missil.

Enligt uppgifter från Israeliska försvaret avfyrades den attackerade missilen av Iranska styrkor inifrån Syrien. Enligt uppgifter från Israelisk media höll skidorten vid Mount Hermon stängd under resten av måndagen med anledning av attacken. Inga uppgifter finns i nuläget om sårade eller skakade på den Israeliska sidan av Golanhöjderna.

Israel svarade under måndagen med en flygvapenattack mot ett område nära Damaskus flygplats. Enligt brittiskbaserade människorättsorganisationen Syrian Observatory for Human Rights resulterade Israels motangrepp i 11 döda.

Israel erövrade Golanhöjderna 1967, och 1973 utbröt en ny konflikt mellan Israel och Syrien om den strategiska platån. En demilitariserad zon infördes 1974, som övervakas av Undof.

Mount Hermon. Bilden är dock från ett annat fototillfälle.
Mount Hermon. Bilden är dock från ett annat fototillfälle. Foto: IBL
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons