Annons

Kollega: Advokaten räknar med att bli helt återställd

Det var under fredagsmorgonen som en advokat blev beskjuten vid sitt hem på Norr Mälarstrand på Kungsholmen.
Det var under fredagsmorgonen som en advokat blev beskjuten vid sitt hem på Norr Mälarstrand på Kungsholmen. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Den välkände advokat som sköts vid sin bostad på Kungsholmen är fullt talbar efter fredagskvällens operation och räknar med att bli helt återställd. En anhållen kvinna förhördes under lördagen, men skytten är inte gripen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Den välkände advokat som sköts vid sin bostad på Kungsholmen i Stockholm på fredagsmorgonen opererades på fredagskvällen.

– Han mår efter omständigheterna bra och räknar inom en snar framtid med att bli helt återställd. Efter operationen var han vaken och fullt talbar, säger en vän och kollega.

De båda har jobbat tillsammans i åtta år.

– Det här var en chock för oss alla. Här på byrån försöker vi ta hand om varandra, säger kollegan.

Redan på fredagen anhölls en kvinna för anstiftan till försök till mord. Hon misstänks alltså ha förmått skytten att skjuta.

Kvinnan har tidigare blivit dömd för våldsamt motstånd och för våld mot tjänsteman när hon satt sig till motvärn då polisen omhändertagit henne.

Även kvinnan är utbildad jurist och har en koppling till advokaten som inte har att göra med hans arbete.

Flera förhör hölls under lördagen, bland annat med den anhållna kvinnan. Polisen har dessutom knackat dörr i området kring brottsplatsen.

– Dörrknackningen ger saker men vi vill inte berätta vad. Nu genomför vi de utredningsåtgärder som behövs, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen.

Under lördagen hade polisen patruller ute på Norr Mälarstrand för att svara på frågor och ta emot tips. Under söndagen kommer polisen att ha sitt mobila kontor uppställt i området mellan klockan 10 och 15.

Skytten var på lördagskvällen fortfarande på fri fot.

– Vi har en person frihetsberövad i ärendet och det är den person som är anhållen, säger Towe Hägg .

Åklagarmyndigheten är förtegen om ärendet och om kvinnan som sitter anhållen.

– Utredningen pågår intensivt. Vi är i ett inledande skede och det råder förundersökningssekretess, säger Annika Collin, pressansvarig.

Det var klockan 09 på fredagen som larmet kom in till polisen.

Den välkände advokaten, som bland annat inriktat sig på ekobrott, fördes till sjukhus i ambulans.

Senast vid lunchtid på måndag måste åklagaren besluta om den anhållna kvinnan ska släppas eller begäras häktad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons