Annons

Efter dåden: Ökat intresse för skottsäkra ryggsäckar

Oroliga amerikaner demonstrerar i Dayton i Ohio efter söndagens masskjutning som tog nio liv.
Oroliga amerikaner demonstrerar i Dayton i Ohio efter söndagens masskjutning som tog nio liv. Foto: John Minchillo/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

I ljuset av helgens dubbla masskjutningar och den stundande amerikanska skolstarten ökar försäljningen av ryggsäckar i skottsäkert material dramatiskt.

– Alla som säljer sådana här varor kan vittna om att försäljningen går upp, säger Steve Naramore, vd för och grundare av Tuffy Packs, till tidningen USA Today.

Naramores bolag tillverkar skottsäkra inlägg till ryggsäckar och andra väskor. Han uppskattar att försäljningen har ökat med 300 procent efter dödsskjutningarna El Paso i Texas och Dayton i Ohio.

– De ger en extra nivå av skydd, det är som att ha en brandsläckare hemma, säger han och lägger till att 98 procent av kunderna är föräldrar.

Ryggsäckstillverkaren Bullet Blocker noterar också en försäljningsökning, om än mer modest: 200 procent de senaste åren. Och Guard Dog Security, som tidigare tillverkat bland andra skottsäkra väskor för vuxna, uppger att de barnmodeller de tagit fram i år blivit en succé: De rosa, blågröna och svarta ryggsäckarna har sålt slut i flera omgångar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons