Annons

Smäll i Göteborg kopplas till knarkbeslag

En explosion i Bergsjön på torsdagskvällen kopplas nu samman med ett tillslag mot ett kriminellt nätverk tidigare på dagen. Arkivbild.
En explosion i Bergsjön på torsdagskvällen kopplas nu samman med ett tillslag mot ett kriminellt nätverk tidigare på dagen. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Under strecket
TT
Publicerad

På torsdagskvällen exploderade något på Gärdsås torg i Bergsjön i Göteborg. Nu kopplar polisen samman händelsen med ett tillslag mot ett kriminellt nätverk tidigare under torsdagen.

Vid tillslaget greps två män misstänkta för narkotikabrott. Samtidigt beslagtogs drygt fyra kilo hasch.

"Det är inte ovanligt att vi ser motreaktioner från kriminella i samband med att vi genomför insatser som stör deras verksamhet", säger Fredrik Lennartsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg nordost, i ett pressmeddelande.

"Vi har vissa indikationer som tyder på att explosionen kan ha koppling till ett tillslag vi gjorde tidigare under torsdagen. Detta undersöker vi nu närmare".

Ett par timmar efter tillslaget fick polis och räddningstjänst rycka ut till Gärdsås torg, efter ett larm om en hög smäll och rökutveckling. Ingen kom till skada vid detonationen, men en bod som står på torget fick skador på fasaden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons