Annons

Spektakulär diamantkupp – nu börjar rättegång

Rånare tog diamanter värda miljontals kronor och körde genom staketet vid Zaventem-flygplatsen i februari 2013. Nu inleds rättegång mot 19 misstänkta för inblandning i kuppen. Arkivbild.
Rånare tog diamanter värda miljontals kronor och körde genom staketet vid Zaventem-flygplatsen i februari 2013. Nu inleds rättegång mot 19 misstänkta för inblandning i kuppen. Arkivbild. Foto: Yves Logghe/AP/TT
Under strecket
TT-AFP
Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot 19 personer som misstänks för inblandning i en spektakulär diamantkupp vid Bryssels flygplats Zaventem i februari 2013 har nu inletts.

När diamanter värda 37 miljoner euro skulle lastas på ett flygplan körde två fordon med maskerade och beväpnade män fram till säkerhetstransporten. De stal diamanterna och körde genom ett staket, ut på flygets rullbana, och lyckades undkomma.

Största delen av stöldgodset har aldrig återfunnits men fler än 30 personer har häktats i Belgien, Frankrike och Schweiz för inblandning i rånet efter en stor samordnad polisinsats.

Den huvudmisstänkte i fallet är en fransman som sitter häktad i Frankrike, men han är inte en av de 19 som nu ställs inför rätta. Rättegången väntas pågå till slutet av nästa vecka.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons