Annons

Spelbolagsaktier stiger på nya bud om spellicens

Även branschföreträdare hyllar regeringens nya förslag om att beskatta alla spelbolag och att skärpa reglerna mot utländska bolag. De menar att detta kan förbättra såväl kundnyttan som intjäningsförmågan.

Under strecket
Publicerad
Foto: S÷REN ANDERSSON / SCANPIXBild 1 av 1
Foto: S÷REN ANDERSSON / SCANPIXBild 1 av 1
Foto: S÷REN ANDERSSON / SCANPIX

Spelbranschen applåderar regeringens förslag om en omreglering av den svenska spelmarknaden som lämnades i veckan.

Rent konkret innebär de nya reglerna att alla spelbolag, även de utländska, ska börja skatta i Sverige. Beskattningen på spelöverskottet föreslås till 18 procent. Samtidigt ska Lotteriinspektionen göras om och byta namn till Spelinspektionen.

– Syftet med det här förslaget är att den svenska staten ska återta kontrollen över den svenska spelmarknaden, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S) på en presskonferens, skriver TT.

Den nya lagen träder i kraft i januari 2019 förutsatt att den godkänns av riksdagen.

– Det har funnits ett stort behov av det här under tio år. Man utgår från att kunderna bestämmer, och väljer att välkomna de leverantörer som kunderna vill ha, säger Peter Alling, chef för samhällsfrågor inom Kindred Group i Norden, tidigare Unibet till Ekot.

Annons
Annons

– Jag är övertygad om att man tjänar bäst med pengar på att ha ett bra regelverk och högt konsumentskydd, säger även Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för branschföreningen för onlinespel.

Efter beskedet tog många spelbolagsaktier som Kindred, Leo Vegas, Mr Green, Cherry och Evolution Gaming ett glädjeskutt på Stockholmsbörsen.

Regeringens förslag: Så blir nya spelmarknadenbreakit.seSå ska staten ta kontroll över spelmarknadensvd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons