Hela denna artikel är en annons

Starta eget – fem färdiga affärsidéer

Är du trött på ditt jobb eller sugen på något nytt men har svårt att ta steget? Var tredje svensk drömmer om att starta eget företag. Men att komma på en bra affärsidé är lättare sagt än gjort. Här är listan som hjälper dig på vägen.

Enligt en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Visma Spcs drömmer var tredje svensk, 31 procent, om att starta företag. Många tror att en affärsidé måste vara unik för att bli framgångsrik. Så är inte fallet. Entreprenörer har alltid lånat idéer av varandra och det kan även du göra. Här är fem moderna affärsidéer, fria att stjäla.

1. Events

Bröllop, företagsfester, födelsedagar och konferenser. Är du en kreativ person som brinner för planering, fixande och detaljer? Då kan eventbranschen definitivt vara något för dig. Varje år vigs ungefär 50 000 par varav många gärna överlåter planerandet till någon annan.

2. Ekologiskt

Att världen står inför svåra miljöutmaningar är ett faktum. Lyckligtvis ökar medvetenheten och allt fler väljer att gå mot ett mer ekologiskt levnadssätt. Efterfrågan på ekologiska kläder, leksaker, skönhetsprodukter och doftljus lär bara bli större och större.

EXTERN LÄNK: Lär dig allt om att starta eget – gratistrack.adform.net

3. Presenter på nätet

Allt fler handlar presenter på nätet. Det är enkelt och går snabbt att få fram till den som ska få gåvan. Din affärsidé blir att erbjuda hemleverans av inslagna paket och presenter direkt till mottagaren. Du kan själv bestämma om du vill att dina kunder ska kunna välja paketering eller så kan du låta dem välja papper, band och kort på din webbsida.

4. Föreläsare

Är du expert inom ett visst område, pedagogiskt lagd och gillar att tala inför människor? Det finns alltid behov av duktiga föreläsare och i dag är det dessutom enklare än någonsin att sprida sin kunskap online. Föredrar du att jobba hemifrån kan du alltid bygga en webbkurs.

5. Delningstjänst

Delningsekonomin har redan förändrat många branscher – från hur vi söker boende på semestern till hur vi åker taxi. Ägandekravet har minskat och numera är det många som hellre hyr. Din affärsidé blir att vara länken mellan den som vill hyra och den som hyr ut.

Visma Spcs har i decennier hjälpt företagare och blivande entreprenörer med lösningar som gör det smidigare att starta och driva företag. Med hjälp av utbildningar, digitala tjänster och smarta ekonomiprogram erbjuder Visma Spcs dig en enklare vardag, så att du kan göra det du gör bäst – driva ditt företag framåt.

EXTERN LÄNK: Lär dig av proffsen – använd Visma Spcstrack.adform.net
Annons
Annons
Annons