Annons

Stationen Stockholm City utrymdes efter rök

Foto: John Falkirk

Trafiken är igång igen på pendeltågsstationen Stockholm City efter ett timslångt uppehåll då stationen fick utrymmas. Detta efter kraftig rökutveckling på mellanplanet.

Under strecket
Publicerad

Det var efter en kraftig rökutvecklingen som pendeltågsstationen fick utrymmas. SL fick larm om händelsen klockan 13.40-tiden. Räddningstjänsten har varit på plats och nu släckt branden.

Brandmän och ordningsvakter hjälper passagerare att lämna lokalerna och i högtalarsystemen sägs att det inträffat en olycka nere på pendeltågsstationen rapporterar nu SvD:s utsände på plats, John Falkirk.

Det startade med en brand på mellanplanet på pendeltågsstationen. När man reparerade en av rulltrapporna antändes damm och ludd varpå rökutvecklingen blev kraftig.

– Det är alltid allvarligt med rökutveckling under jord, men nu har vi släckt branden och vi har avvecklat oss från platsen, säger man på Stockholms brandförsvar.

SL har gett klartecken för att släppa på pendeltågstrafiken igen. Den dras som mest med omkring 20 minuters förseningar och några få inställda avgångar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons