Annons

Larsson efter första AIK-träningen: ”Ny utmaning”

Sebastian Larsson tränar för första gången med AIK.
Sebastian Larsson tränar för första gången med AIK. Foto: Erik Simander/TT

Sebastian Larsson har en lång säsong bakom sig.

Då kastas han omgående in i en guldstrid med nya klubben AIK.

– När vi åkte ur VM så blev det direkt fullt fokus på det här, säger han.

Under strecket
TT
Publicerad

Sebastian Larsson.

Foto: Erik Simander/TTBild 1 av 1

Sebastian Larsson.

Foto: Erik Simander/TTBild 1 av 1
Sebastian Larsson.
Sebastian Larsson. Foto: Erik Simander/TT

Karlbergs träningsanläggning badade i gassande solsken när Sebastian Larsson tog sina första trevande steg för den nya klubben. Ett stort antal – mellan 300 och 400 – supportrar var på plats för att se det meriterade nyförvärvet, som fick rungande applåder när han strosade in på den gröna mattan.

– Självklart, man blir glad när folk kommer och kollar och visar uppskattning, säger han.

Han rev också ner en del applåder under träningens gång.

– Det var länge sedan, det annorlunda, man är inte van att det är så öppna träningar från England, det var kul.

Larsson har en lång säsong bakom sig, först med det tidigare klubblaget Hull och nästan direkt efter så anslöt han till den svenska VM-truppen som tog sig hela vägen till kvartsfinal. Inte mycket ledighet att skryta med.

Annons
Annons

Men hann åtminstone få en vecka efter VM-äventyret.

– När man går direkt från en lång, intensiv säsong till ett mästerskap så behöver man någonstans landa lite, samla tankarna och pusta ut. Men nu är det kul att dra igång igen, säger Larsson.

TT: Hur känns kroppen?

– Det känns helt okej. Man är inte i behov av någon längre startsträcka då man bara varit ledig en vecka. Så fysiskt är det inga problem. Det gäller bara att lägga upp det så att man håller minst ett halvår till. Det är det som blir den nya utmaningen.

– Jag känner mig inte allt för sliten just nu.

En annan utmaning blir att behålla serieledningen med AIK. Just nu leder klubben allsvenskan och framgent väntar viktiga matcher i det som med stor sannolikhet kommer bli en strid om guldet.

TT: Känns det stimulerande?

– Det är klart att det gör, med de prestationer och antal poäng som grabbarna har dragit in leder allsvenskan just nu, det är inte annat än bra gjort. Vi alla vet att det finns möjlighet framöver.

– Samtidigt kommer det inte att göra sig själv, det är en jämn liga med många lag som är med och nosar, det gäller att vara ödmjuk och jobba stenhårt för att förhoppningsvis till slut nå målet.

Larsson är inte spelklar till Europa League-returen mot irländska Shamrock Rovers på torsdag. Tidigast söndag mot Brommapojkarna kan han göra sin debut. Samtidigt är Larsson, sina erfarenheter från utomlands till trots, en novis i allsvenska sammanhang.

– Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften, jag är nybörjare i allsvenskan och får lära mig saker så fort som möjligt, säger han.

Huruvida han kommer att fortsätta i landslaget eller inte vill den 104-faldiga landslagsmannen ännu inte ge något tydligt besked om.

– Jag vet inte, jag har inte tänkt något speciellt, jag ska prata lite med Janne (Andersson, förbundskapten) lite längre fram. Jag har inte tänkt i de tankarna, det har varit fullt fokus på VM. Jag har inte hunnit landa i det.

TT: Är du sugen på att fortsätta?

– Rent spontant så är jag det, man kommer från ett lyckat mästerskap, jag tycker det är fantastiskt roligt att spela för det svenska landslaget. Men som jag sa det är ingen idé att fundera i de termerna riktigt än.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons