Annons

Storstädning i Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning föreslår att Bo Bengtsson, Göran Bengtsson, Hans Eckerström, Bengt Erik Lindgren och Biljana Pehrsson väljs in i bankens styrelse vid kommande årsstämma.

Under strecket
Direkt
Publicerad

Swedbanks valberedelse föreslår flera nya namn till styrelsen.

Foto: Tomas Oneborg

Swedbanks valberedelse föreslår flera nya namn till styrelsen.

Foto: Tomas Oneborg
Swedbanks valberedelse föreslår flera nya namn till styrelsen.
Swedbanks valberedelse föreslår flera nya namn till styrelsen. Foto: Tomas Oneborg

Bodil Eriksson, Mats Granryd, Bo Johansson och Magnus Uggla har samtidigt avböjt omval till styrelsen, enligt ett pressmeddelande från banken.

Biljana Pehrsson är idag vd för Kungsleden. Bo Bengtsson är vd i Sparbanken Skåne och Göran Bengtsson är vd i Falkenbergs Sparbank. Hans Eckerström har en bakgrund som partner i Nordic Capital och är nu bland annat ordförande i Nobia samt ledamot i Nordstjernan och Thule Group.

De nuvarande styrelseledamöterna Göran Persson, Bo Magnusson, Kerstin Hermansson, Josefin Lindstrand och Anna Mossberg föreslås till omval.

Samtliga ledamöter föreslagna för nyval har meddelat att de avser lämna "de uppdrag som inte är förenliga med uppdraget i Swedbank". De kommer även att lämna övriga uppdrag som behövs för att de ska kunna "fullgöra uppdraget i Swedbank på bästa sätt", skriver Swedbank.

"Valberedningens förslag har arbetats fram sedan valberedningen intervjuat samtliga styrelseledamöter om det senaste årets händelser och hur banken hanterat dessa. Ett antal ledamöter gav på ett tidigt stadium besked att de avböjde omval", skriver bankens ordförande Lennart Haglund.

Förslaget innebär att antalet bolagsstämmovalda styrelseledamöter i Swedbank ökas från nio till tio

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons